Prenova kuhinje in jedilnice na OŠ Rodica

0
593

S povečanjem kapacitet učilniških prostorov se je pojavila potreba po povečanju zmogljivosti jedilnice in tudi prostorov kuhinje, ki se nahajajo delno v vkopanih kletnih prostorih šole, med učilniškim traktom in prostori telovadnice. Obstoječi prostori jedilnice ne zagotavljajo zadostnega številka sedežev oz. prostorov za prehranjevanje učencev, neustrezno je tudi prezračevanje in osvetlitev. Strmimo k čim bolj naravni osvetlitvi, ki jo bomo poskušali doseči z visokimi pasovnimi okni.

Na OŠ Rodica se iz navedenih razlogov pričenja investicija razširitev jedilnice in kuhinje. Jedilnica se bo razširila v predvideni enoetažni delno vkopani prizidek v severozahodnem delu šole (predvidoma okoli 140m²). K jedilnici se bo prizidala tudi kuhinja v bruto površini 239m² (kuhinja bo večja za 60m²). Obstoječa kuhinja se bo odstranila, uredil se bo tudi nov plinski priključek.

V jedilnici se bo uredil tudi ustrezen prostor za umivanje rok, ter prostori za razdeljevanje hrane ter oddajo umazanih pladnjev.
Izbran izvajalec je GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA d.d., Jezerska cesta 20, 4000 Kranj, v vrednosti 1.337.848,05 € z DDV.
Izvajalec bo začel z deli v juliju 2020. Objekt bo končan in prevzet v avgustu 2021.
 
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek

Po tem ključu gradenj (beri ceni) v Domžalah, bi nova šola stala krepko čez 100 MIO EUR. Sprašujemo se, zakaj imamo v Domžalah najdražje prizidke v državi?

Oglasno sporočilo