Calcit Waterpolo za las boljši od Koprčanov in Mariborčanov

0
863

Po dramatični končnici je bil Calcit Waterpolo, tokrat v vlogi gostitelja za gol boljši od VD Koper 1958 z rezultatom 12 : 11 (4 : 2, 1 : 1, 2 : 3, 5 : 5).

Kamničani so že po treh minutah vodili z rezultatom 3 : 0 in ko je že kazalo, da bodo prišli do lahke zmage, so Koprčani z borbeno igro ob koncu druge četrtine rezultat celo izenačili.

Ob številnih vratnicah in izključitvah predvsem na strani Calcita, se je tekma prevesila v napeto končnico. Po rdečemu kartonu kamniškega kapetana Steleta je imel Koper ob koncu zadnji napad in celo možnost za izenačenje.

Stele: Vsaka točka šteje
»Veljamo za enega izmed glavnih favoritov za državni naslov, tako da so tekmeci še bolj borbeni v igri z nami«, je bil vidno slabe volje kapetan Kamničanov.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Blaž Benkovič (1), Blaž Briški (1), Gašper Žurbi (g), Jošt Čarni, Kristijan Novak, Luka Sokler, Lukas Z. Gligorovski (3), Martin Stele (2), Matej Nastran (4), Rok Bergant, Sebastijan Novak (1), Tim Burger, Urban Benkovič (g). Trener Aleš Komelj.

Koper, 6. marec 2021

_____________________________________________________________________

Po mesecu premora so se igralci Calcit Waterpola že v sredo pomerili z AVK Branik Maribor in zmagali z rezultatom 13 : 11 (4 : 1, 4 : 4, 2 : 2, 3 : 4).

Letos mariborsko člansko ekipo sestavlja predvsem slovenska kadetska reprezentanca, ki se pripravlja za nastop na junijskih kvalifikacijah za EP.

Trener Calcit Waterpola Aleš Komelj, ki je hkrati tudi selektor mlade kadetske reprezentance, je tokrat vodil mariborsko ekipo. Njegovo mesto je uspešno prevzel njegov pomočnik Primož Romšak, sicer trener mlajših kamniških selekcij, ki je veliko minutaže namenil predvsem mlajšim igralcem.

Prvo četrtino je kamniška ekipa dobila z rezultatom 4 : 1. V nadaljevanju so Kamničani vzdrževali minimalno prednost in tekmo varno pripeljali do konca.

Maribor, 3. marec 2021

Besedilo: Aleksander Sokler
Foto: Aleksander Sokler, Blaž Benkovič


 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here