Kronika Policijske postaje Kamnik (od 1.3. do 7.3.2021)

0
560

1.3.2021
PADEL NA DELOVIŠČU
Na delovišču v podjetju Publikus so delavci opravljali betonska gradbena dela, ko je delavcu, ki je stal na armaturni kovinski ograji spodrsnilo in je izgubil ravnotežje ter bočno padel čez časovni temelj in se huje telesno poškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

2.3.2021
PROMETNA NESREČA
Na cesti proti Svetemu Primožu je voznik z vozilom za enkrat še iz neznanega vzroka zapeljal desno izven vozišča in se nato prevrnil na strmem pobočju na desni bok, kjer so ga v veliki sreči zadržala drevesa do prihoda policistov, reševalcev in gasilcev na kraj pa je ostal ujet v vozilu. Voznik je zadobil lahke telesne poškodbe in po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Zdravstvenem domu Kamnik obravnavali intervencijo, kjer se je občan nedostojno vedel do zaposlene. Vročekrvnežu je bil po vseh zbranih obvestilih izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla pijana partnerja in se drug do drugega nedostojno vedla, žalila z neprimernimi besedami in se med seboj iz ljubezni pretepala. Kršiteljema je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

3.3.2021
PRIJAVA GOLJUFIJE
Občan je pri podjetju naročil in prevzel večjo količino kurilnega olja in zimo preživlja na toplem, ko pa je bilo treba olje poplačati pa je le tega pozabil in zneska ni poravnal. Sprejet zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PREPIR
Policisti so v Kamniku obravnavali primer, kjer se je sosed do sosede na dvorišču pred stanovanjskim blokom neprimerno vedel in jo žalil. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
Na Kamniški obvoznici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NASILJE V DRUŽINI IN PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA
Policista sta na območju Domžal obravnavala kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja do policistov policijske postaje Domžale. Osumljeni je v postopku s policisti grozil z uporabo spreja s katerim je zanetil ogenj in ga usmeril proti policistom, v nadaljevanju pa še večji kuhinjski nož. Osumljeni je bil pridržan zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in pa kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja.

4.3.2021
DOGODEK S TRAKTORJEM
Policisti so bili obveščeni o poškodovani osebi v naselju Laniše in med zbiranjem obvestil ugotovili, da je 53 letnik upravljal s traktorjem in priključkom (mulčerjem), ko je med delom stopil med prižgan traktor, ki se je premaknil naprej ter ga posledično podrl po tleh. Poškodovani je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom zdravstvenega doma Kamnik na zdravljenje.

5.3.2021
HIŠNA PREISKAVA
Policisti so na območju Kamnika na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri kateri so zasegli dvocevno orožje puško (šibrovka) in tri naboje. Zoper orožarja sledi hitri postopek po zakonu v orožju.

TATVINA DENARNICE IZ VOZILA
Neznani storilec je izkoristil nepazljivost občanke, ki je pustila odklenjeno vozilo in ji iz torbice odtujil denarnico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v lokalu, zaradi žurke pa zoper lastnico sledi predlog pristojnim inšpekcijskim službam zaradi kršitve odloka.

6.3.2021
V ROŽCAH NA AVTOBUSNI POSTAJI
Občan je obvestil policiste o občanu, ki je močno pogledal v kozarec, tako, da ga noge niso več držale. S strani reševalne ekipe Kamnik je bil zaradi močnega alkoholnega opoja odpeljan na izpiranje želodca. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

DRUŽENJE PO DELOVNI AKCIJI
Gasilci na območju občine Kamnik so se po delovni akciji malo po družili in se poveselili s tem pa so kršili zakon o javnem redu in miru in zakon o nalezljivih boleznih. Kršitelju izdan plačilni nalog.

7.3.2021
INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je kršiteljica nedostojno vedla do bivšega moža, ga žalila z neprimernimi besedami, zaradi katerih dejanj se je počutil prizadeto in užaljeno. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, katerega je le ta vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bilo osebno vozilo na podlagi 23. člena zakona v cestnem prometu zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo