Zgodovinsko leto 2019, v leto 2020 še bolj odločno

0
1168

V letu 2019 je Nogometni klub Radomlje zabeležil marsikateri podvig, vsekakor pa je zgodovinski uspeh uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije. Ob tej noti velja dodati še strelski rekord Hajrića, prodajo slednjega v tujino…

Radomljani so v letu 2019 pustili ogromen pečat na slovenski nogometni sceni.  Še v minuli sezoni a v letu 2019 je Anelu Hajriću uspel velik met. Najprej je postavil rekord in dosegel kar 35 zadetkov v drugi slovenski nogometni ligi in nato za rekorden znesek v zgodovini kluba odšel v Belgijo kjer brani barve Sporting Lokerena. Radomljani so tako v minuli sezoni končali na končnem tretjem mestu in imeli ob koncu tudi četrto najboljšo obiskanost tekem. Omeniti velja, da sta z novo filozofijo športnega direktorja Dave McDonougha kar dva fanta iz mladinske nogometne šole odšla po nove izkušnje. Mark Zabukovnik je tako poleti bil gost Leganesa, ne dolgo nazaj pa sta v Angliji vnovič nabirala Andrej Pogačar in Mark Zabukovnik in sicer pri Leeds Unitedu.

V novo sezono pa so Radomljani krenili povsem s spremenjeno zasedbo. Glavno palico v novi sezoni je prevzel Oskar Drobne, kot pomočnik glavnemu trenerju pa je v strokovni kader prišel še Rok Hanžič. Radomljani so v novo sezono krenili silovito. Po devetnajstih odigranih tekmah v 2. SNL zasedajo tretje mesto. Rumeni bojevniki so dosegli 12 zmag, trikrat remizirali in štirikrat morali priznati premoč nasprotniku. Najvišje zmage so si Radomljani priigrali proti Rogaški (5:0), Koroški Dravograd (6:1) in Beltincem (4:0). Prav tako se lahko rumeni bojevniki pohvalijo z odlično učinkovitostjo, saj sta med prvo deseterico kar dva nogometaša Radomelj. Sacha Varga je dosegel 13 zadetkov in zaseda tretje mesto, medtem, ko je Anže Pišek dosegel devet zadetkov in zaseda odlično peto mesto na listi strelcev.

Leto 2020 bi lahko bilo za Radomljane še bolj uspešno, saj imajo pred sabo dve polfinalni tekmi proti Nafti in med drugim lovijo napredovanje v 1. SNL. Ob idealnem scenariju bi lahko Radomljani v letu 2020 igrali v finalu Pokala Slovenije in se uvrstili v 1. SNL. Da bi bil ta scenarij idealen pa rabimo vas zveste navijače. Želimo Vam zdravo, veselo in uspehov polno Novo leto 2020.

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI!

Vir: NK Radomlje

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here