Šest tekem, 14 točk

0
375

Takšen je domžalski izkupiček v letošnjem koledarskem letu. Varovanci Dejana Djuranovića še naprej ne poznajo poraza (devet tekem) in po zaslugi všečne igre pridno zbirajo točke. Po uspešno opravljeni misiji na Obali, bo nov zahteven preizkus na sporedu že v sredo.

“V Koper smo prišli po tri točke in vsi ste lahko videli, da so bili fantje na igrišču zares izvrstni. V srečanje smo se sicer podali malce rezervirano. Domačini so bili agresivni in si hitro ustvarili nekaj priložnosti, toda od vratarja naprej, ki nas je reševal v kočljivih situacijah, do preostanka ekipe, smo nato skozi celotno srečanje držali pravi ritem. Na koncu bi lahko bila razlika še večja, a smo seveda tudi z izidom 0:2 zadovoljni,” je sprva povedal Dejan Djuranović, ki je na Bonifiki v začetno enajsterico tretjič v sezoni uvrstil estonskega vezista Mattiasa Kaita, asistenta pri prvem zadetku.

Po atomskem uvodu domačih je prvi zadetek padel v 16. minuti, ko je lepo podajo Kaita izkoristil visokorasli Vuklišević. V drugi polovici prvega dela igre je mojstrsko zadel še Senijad Ibričić: ”Ob prekinitvah smo zelo močni. Imamo igralce, ki lahko zabijajo zadetke in Vuklišević je s svojo višino in skok igro tukaj zares odličen. Damjan je dosegel že četrti gol v sezoni in s tem je za vložen trud nagrajen. Na drugi strani imamo vodjo ekipe, kapetana Senijada Ibričića, ki je velik zgled vsem ostalim. S takšno ljubeznijo, kot jo on goji do nogometa, ga je zares užitek gledati. Ob dveh doseženih zadetkih smo si kasneje ustvarili še ogromno priložnosti, za kar si fantje zaslužijo vse čestitke,” je dejal Djuranović.

Rumeni bojevniki so v 90 minutah tekme s Koprom uspeli realizirati kar 32 strelov! 11 jih je bilo usmerjenih v okvir vrat, 11 jih je poletelo mimo gola Kanarčkov, 10 so jih domači uspeli blokirati: ”Bili smo zelo nevarni, a že v sredo nas čaka nova tekma in nov boj z neposrednim konkurentom za najvišja mesta na prvoligaški razpredelnici. Ciljev in želja ne skrivamo. Tudi proti Muri, ki je že celotno sezono pri vrhu, bomo iskali zmago in v tej smeri se bomo v naslednjih dneh pripravljali na prvi domači spopad v mesecu marcu,” je sklenil strateg Domžal, ki so z 39. osvojenimi točkami samostojno četrte.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo