Kronika Policijske postaje Kamnik (od 4.9. do 10.9.2023)

0
625

4.9.2023
PROMETNA NESREČA
Pred trgovino Hofer je prišlo do prometne nesreče, zaradi nepravilnega premika z vozilom voznice, ki je oplazila drugo vozilo. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

RAZGRAJAJOČI NAJEMNIK
Policisti smo bili s strani Operativno komunikacijskega centra obveščeni o razgrajajočem občanu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na naslovu razposajeni najemnik pod vplivom nedovoljenih substanc razbijal, kričal in se fizično spravil na lastnika stanovanja. Na kraju je bil kršitelju seveda izdan plačilni nalog po zakonu o Javnem redu in miru in prav tako opravljen zaseg nedovoljenih substanc (marihuane), ki bo poslana v analizo. Po prejetem preliminarnem testu pa sledi hitri postopek z odločbo.

5.9.2023
PONAREJEN BANKOVEC
V Banki Intesa SanPaolo so odkrili bankovec za 50 eurov, ki naj bi bil ponarejen. Policisti smo bankovec zasegli in poslali v ekspertizo.

NUDENA ASISTENCA ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
S strani zaposlenih v zdravstvenem domu Kamnik smo bili obveščeni o pacientu, ki je grozil s samomorom, zavračal hrano in zdravila ter imel samo poškodovalna nagnjenja. Tako je zdravnica odredila prisilno hospitalizacijo v PH Polje in zaprosila policiste za nudenje asistence pri prevozu pacienta.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijski postaji in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu NLB Petrol Perovo. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

6.9.2023
ZALEZOVANJE
Na policijski postaji se je zglasila občanka in podala prijavo kaznivega dejanja zalezovanja. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval lak na osebnem vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper storilca sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

7.9.2023
PADEL S SKIROJEM
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen otrok kot voznik e-skiroja, ki je zaradi nepravilnega premika padel po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodoval. Sledi uradni zaznamek o dogodku.

POŠKODOVANJE OGRAJE
Na policijsko postajo je poklical občan in prijavil poškodovanje ograje pred lokalom. Ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval panelno ograjo in pripadajoče stebre. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

8.9.2023
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebe, ki se ni sama zglasila na sodišču, prav tako pa ni prevzemala pošte. Tako, da je bil po hitrem postopku odpeljan na sodišče.

TATVINA IZ DELOVNEGA STROJA
Na policijsko postajo je poklical občan in prijavil tatvino delov iz priklopnika in sicer si je neznanec prilastil kardanski pogon prikolice, komande za opravljanje dvigala na prikolici, komplet orodja za osnovno vzdrževanje. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

SAMOUDELEŽBA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samo udeležen voznik električnega skiroja, ki je vozil pod vplivom alkohola in zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se telesno poškodoval. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

9.9.2023
PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so v Podgorju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno, da je je mladoletni voznik, brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil štirikolesnik in iz neznanega razloga zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v kolesarja, ki je padel po tleh in se hudo telesno poškodoval. Za nameček, pa je voznik s kraja odpeljal ne da bi poškodovanemu nudil prvo pomoč. Policisti so z zbiranjem obvestil in razgovori voznika izsledili, zoper katerega sledi kazenska ovadba za Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči.

POŠKODOVANJE IN VOŽNJA Z GOLF AVTOMOBILČKI
Neznani storilci so vstopili na območje Arboretuma Volčji Potok, kjer so poskušali spraviti v pogon pet golf vozičkov in jih poškodovali, v pogon pa spravili le enega s katerim so se vozili in poškodovali travnato zelenico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.9.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Lukovici pri Domžalah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi organizirane zabave “poslovitev od poletja”, kjer so glasno glasbo predvajali na vrtu ob hiši. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo