Kronika Policijske postaje Kamnik (od 15.3. do 21.3.2021)

0
838

15.3.2021
PROMETNA NESREČA
V industrijski coni Žeje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

16.3.2021
MEDVRSTNIŠKO NASILJE
V eni izmed osnovnih šol v Kamniku je prišlo do medvrstniškega nasilja z udeleženimi štirimi učenci, ki so med seboj prepirali in tudi fizično obračunali. Sledi zbiranje obvestil, razgovori z učenci v prisotnosti njihovih staršev in ustrezen ukrep.

17.3.2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

18.3.2021
PRIJAVA GOLJUFIJE
Občan je prodal mobilni telefon za katerega je goljuf z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin pri nakupu telefona v zmoto spravil oškodovanca tako, da je plačilo izvedel preko mobilne aplikacije za spletno bančništvo, tako da je plačilo telefona že opravil, čeprav je bilo v resnici na čakanju. Ko je goljuf telefon prejel, pa je plačilo preklical in tako oškodoval občana. Sprejet zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA PARFUMOV
S strani zaposlene v trgovini Müller smo bili obveščeni o tatvini parfumov večje vrednosti. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZALOTEN PRI DRZNI TATVINI
V Kamniku je bil zaenkrat še neznani storilec drzne tatvine s strani lastnika stanovanjske hiše prepoden, kaj bi tatiču iz garažnih prostorov prav prišlo ni znano. Sledi zbiranje obvestil, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

19.3.2021
VLOM V VOZILO
Neznanec je v Volčjem Potoku z neznanim predmetom razbil steklo na zadnjih desnih vratih vozila in iz notranjosti odtujil torbico, v kateri je imela oškodovanka denarnico z dokumenti in večjo vsoto denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo

GLASNA GLASBA
Policisti so na območju Kamnika zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POŠKODBA DELAVCA V PODJETJU
V enem izmed podjetij v poslovni coni Komenda se je poškodoval delavec podjetja, ki je pred zaključkom službe želel prestaviti viličar na običajno mesto na drugo stran proizvodnje hale. Ob tem je z viličarjem zapeljal naravnost naprej in pri tem z vilico viličarja trčil v navpični nosilni steber (H profil) na sredini tistega dela hale, ob tem pa se je viličar sunkovito ustavil. Ob trku je delavca dvignilo iz sedeža, pri tem pa je z zgornjim delom glave udaril v rob strehe oz. v kovinske prečke na strehi, pri tem pa je prišlo do poškodbe glave. Z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi neprevidnosti delavca, ki pa ima opravljeno ustrezno usposabljanje za opravljanje tega dela.

20.3.2021
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh vozil zaradi neupoštevanja prednosti vključevanja voznice iz neprednostne površine v tem primeru parkirišča na prednostno cesto. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

21.3.2021
PREHITRO SKOZI NASELJE
Policista sta opravljala kontrolo prometa v naselju Mali Hrib in imela v postopku voznico začetnico, ki je v naselju vozila s hitrostjo 109 kilometrov na uro oziroma z dvakratno dovoljeno hitrostjo. Zaradi hujšega prekrška so ji policisti vozniško dovoljenje začasno odvzeli, z nujnim obdolžilnim predlogom pa bodo pristojnemu sodišču predlagali odvzem vozniškega dovoljenja.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

 

 

Oglasno sporočilo