Kronika policijske postaje Domžale (od 29.3. do 4.4.2021)

0
978
Foto: STA

29. 3. 2021
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec iz tovornega vozila odtujil  okoli  350  litrov goriva in s tem oškodoval pravno osebo za okoli 420 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 3. 2021
IZREDNI TEHNIČNI PREGLED

Policisti  so  imeli v postopku voznika kolesa z motorjem. V postopku je za KZM  obstajal  sum,  da  je  predelan,  zaradi  česar je bil za KZM odrejen izredni  tehnični  pregled.  Tehnični  pregled je bil opravljen v pristojni izpostavi,  pri  tem  pa je bilo potrjeno, da je KZM predelan. Policisti so vozniku  izdali  plačilni  nalog  in mu proti Potrdilu odvzeli reg. tablico KZM-ja in prometno dovoljenje.

31. 3. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo  zoper  osebo  uvedli  hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

3. 4. 2021
INTERVENCIJA IN KRŠITEV ODLOKA

V  prodajalno na območju Domžal oz. okolice je prišel moški, ki ni upošteval vrstnega  reda  pri  vstopanju  v prodajalno prav tako pa ni imel nameščene zaščitne  maske.  Po opozorilu zaposlenih v prodajalni se je moški razburil ter  udaril zaposlenega nakar je kraj zapustil. Ko bo kršitelj izsleden, mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

3. 4. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Zoper  kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

4. 4. 2021
INTERVENCIJA IN KRŠITEV ODLOKA TER UPORABA PRISILNIH SREDSTEV

Policisti  so  bili  obveščeni  o  pretepu  dveh  oseb.  Na  kraju  je bilo ugotovljeno,  da  sta  se  dva občana sprla in stepla, pri čemur je eden od njiju  zadobil  lahke  telesne poškodbe.  Le-ta  pa  se je na kraju pričel agresivno  vest  in  se je z glavo zaletaval v zid objekta, zaradi česar so bila  zoper  njega,  zaradi  suma  samopoškodovanja,  na  kraju uporabljena prisilna sredstva, z reševalnim vozilom pa je bil nato v spremstvu policije
odpeljal  v  UKC  Ljubljana. Policisti so na kraju obema kršiteljema zaradi kršitve  javnega  reda  in  miru  ter  zaradi  kršitve odloka o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih  mask,  prehajanje  med  regijami,  kršitev  omejitev  gibanja in zbiranja…),  za  kar  so  kršitelje  opozorili  oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE
Počasi  se  začenja  motoristična  sezona.  Vsem  voznikom enoslednih vozil svetujejo,   naj  bodo  izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo  razmeram  na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se  morajo  zavedati,  da  je  asfaltna  površina  še  hladna in ne omogoča optimalne  oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne  tudi  udarne  jame  in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti  voznikov  motornih  kolesa  pa  najverjetneje še vedno niso na
ravni  lanskih.  Pri  vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo  zaščitne  čelade,  mopedi  in  motorna  kolesa  pa morajo biti tehnično   brezhibna   in  registrirana.  Ob  ugotovljenih  kršitvah  lahko policisti  izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Policisti so beležili več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili ali jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo