Naglič po dirkaško formo v Turčijo

0
387

Najboljši slovenski gorski kolesar v krosu Rok Naglič bo v prihodnjih dneh dirkal na štirih dirkah v Turčiji, kamor je odpotoval zaradi pomanjkanja dirk v sosednjih državah in nabiranje tekmovalnih občutkov pred začetkom svetovnega pokala. Korošec v vrstah kamniškega Calcit Bike Teama v Turčijo potuje skupaj z boljšo polovico, prav tako gorsko kolesarko in članico Calcit Bike Teama Marušo Knap, ki je v zadnjih sezonah vidno napredovala. Oba bosta na turških dirkah neobremenjena, a polna želja po dokazovanju.

Prvi preizkus Roka Nagliča in Marušo Knap čaka 23. aprila z dirko UCI C.2., nato 27. aprila preizkušnja UCI C.1, 1. maja dirka druge kategorije in 2. maja dirka prve kategorije. Vse preizkušnje štejejo tudi za lestvico Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in bodo potekale v Kayseriju v istoimenski provinci v Centralni Anatoliji.

Kot je sporočil slovenski državni prvak v elitni konkurenci, gre na pot neobremenjen, a poln motivacije ter želje po dirkanju, ki v trenutnih časih manjka vsem gorskim kolesarjem.
»Zelo dobro sem bil pripravljen že za Nalles, a smo iz dirke oziroma prijav izpadli zaradi velikega zanimanja. Za Haiming je bilo enako. Možnost dirkanja za Haibach smo dobili, a so dirko nato odpovedali. Padla je motivacija in vse, kar sodi zraven. Začel sem sam iskati, kje so dirke in kje bi lahko dirkal. Našel sem Turčijo. Finance so bile sprva problem, a mi je klub omogočil pot tja. Pripravljenost je dobra. Upam, da bom za dirke že na 110 odstotkih. Za tem me čakajo svetovni pokali in čas je, da vidim, kje sem,« je razložil Naglič.
»Če sem povsem iskren, si nekako ne želim konkurence. Lahko namreč poberem veliko točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze in se prebijem celo med 40 na svetu. To so neke sanje. Ampak če bo konkurenca, bom videl, kje trenutno sem, kar seveda ni slabo,« je nadaljeval.

»Glavno je da dobim dirke v noge, da dirkam in da bom za svetovne pokale pripravljen iti ‘na polno’,« je glavni cilj odhoda v Turčijo izpostavil Naglič.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo