Rok in Maruša v Turčiji 6., Blaž na 4 Islands po kraljevski etapi 18.

0
911

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Maruša Knap te dni dirkata v Turčiji. Na prvi od štirih mednarodnih preizkušenj sta bila vsak v svoji konkurenci šesta. V Kayseriju je bil Rok Naglič v moški elite konkurenci na izvrstni poti k še boljšemu rezultatu in boju za mesta na samem vrhu, a se je moral na koncu zadovoljiti s šestim mestom.

»Prva dirka po dolgem času. Zopet ne veš, kaj pričakovati, sploh ko spiš na 2200 nadmorske višine in dirkaš na 1300 metrih. Od štarta sem šel dobro, vendar sem hitro ugotovil, da bo potrebna adaptacija na višino. Celotno dirko sem se vozil okoli pete pozicije. V petem krogu so se noge končno začele vrtet, napredoval sem na 3. mesto in uspešno bežal proti cilju. Vendar sem imel smolo, na zadnjem spustu se mi je po dolgem času zopet pojavila težava z aritmijo in tako sem bil primoran ustavit. Dirko sem zaključil na 6. mestu. Komaj čakam na torek, ko zopet dirkamo,« je bil komentar Roka.

Moško dirko UCI C.2 je zmagal Rus Ivan Filatov pred Ukrajincem Oleksandrom Konjajevom in Nemcem Antonom Albrechtom. Med ženskami je bila najhitrejša Ukrajinka Irina Popova, druga je bila Rusinja Vera Medvedeva, tretja pa Kazahstanka Alina Sarkulova.

»Dirka je bila kar zahtevna. V prvem krogu sem imela malo težav, nato se mi je končno odprlo in sem lovila do konca dirke. Zaključila na 6. mestu in sem zadovoljna. Dirka je bila zahtevna, ker spimo na 2200 metrih, dirka pa je na 1300 metrih. Malo težje se diha. Upam, da se čim prej privadimo višine in da druge dirke stečejo brez težav,« je sporočila Maruša.

Oba v Turčiji v prihodnjih dneh čakajo še tri dirke.

Bližje Sloveniji, na hrvaških otokih, pa trenutno dirka Blaž Žle. Na etapni dirki parov je po štirih dneh in današnji kraljevski etapi skupaj z Gregorjem Dimicem na 18. mestu skupno. Danes sta na Cresu končala na 16. mestu. Uvodni prolog na Krku sta končala na 15. mestu, nato sta prvo etapo na Krku končala kot 19., drugo etapo na Rabu sta sklenila na 19. mestu. Do konca sta še dve etapi.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here