Radomlje zasledovalcem pobegnil na 6 točk prednosti!

0
332

16. krog 2.SNL, NK KALCER RADOMLJE : NK RUDAR VELENJE 3:0

Lepo, sončno in toplo sobotno popoldne je bilo včeraj v radomeljskem športnem parku. Prvič po več kot šestih mesecih, je bila za goste odprta terasa klubskega lokala (lokal je bil na račun epidemioloških ukrepov zaprt vse od petnajstega oktobra lani). Manjkali niso niti Mlinarji. Naša najbolj bučna, zvesta in glasna navijaška skupina.


Na igrišču pa spopad prvouvrščene in osmouvrščene ekipe. Radomljani so silovito pritisnili že na samem začetku, igralci velenjskega Rudarja pa so se dobro in organizirano branili. Konstanten pritisk na vrata gostov, je v 30. minuti kronal naš kapetan Luka Cerar, ki je gostujočega vratarja premagal z močnim strelom v zgornji levi kot gola. Že nekaj minut pozneje je imel krasno priložnost za povišanje prednosti Luka Guček, ki je bil najvišji v skoku, a je žoga odletela nekaj centimetrov nad vratnico. Potem pa 39. minuta. Hiter protinapad po levi strani in lep zadetek Senada Jarovića, ki je napad Radomelj okrepil februarja letos. Senad je bil strelsko učinkovit še enkrat in sicer po štirih minutah igre v drugem polčasu. Tako je v 49. minuti na semaforju kazalo že 3:0 za domače, kar je bil tudi končni rezultat tekme. Prednost bi lahko bila še višja. V zadnjem delu srečanja, je sodnik pokazal na belo točko. Enajstmetrovka za Radomlje. A je Anžetu Pišku, gostujoči vratar ubranil strel z enajstih metrov.

Ko potegnemo črto, lahko rečemo, da je bila to zmaga celotne ekipe. Fantje so res dali vse od sebe na igrišču, od prvega do zadnjega.

Glede na to, da nobenemu od naših najbližjih zasledovalcev (Krka in Dob) včeraj ni uspelo zmagati (Dob je doma remiziral s Triglavom, brez zmagovalcev pa sta se razšla tudi Krka in Bilje), zdaj prednost Radomljanov znaša že šest točk.
Po dveh zaporednih domačih prvenstvenih tekmah, zdaj rumeno – črne bojevnike, prvega maja čaka gostovanje pri kranjskem Triglavu.

  • Dušan Jambrošič
Oglasno sporočilo