Kronika policijske postaje Domžale (od 24.5. do 29.5.2022)

0
1002

24. 5. 2022
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega osebnega avtomobila, kjer je s primernim orodjem zavrtal v ključavnico vrat na levi strani vozila, vlomil v notranjost in iz notranjosti odtujil več kosov delovnega orodja. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za
okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2022
TATVINA ARTIKLOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz polic v trgovini vzel več različnih artiklov v skupni vrednosti 308,12 EUR in trgovino zapustil, ne da bi izbrane izdelke plačal. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izkoristil odsotnost oškodovanke in ji izpred objekta, odtujil, njeno, tam parkirano, odklenjeno, kolo znamke Douglas Voyager, sivo rdeče barve. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2022
TATVINA OTROŠKEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvino otroškega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vstopil v hodnik stanovanjskega bloka in od tam odtujil, parkirano, otroško kolo – tricikel znamke Kinderfeets, modre barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 90 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do vhodnih vrat stanovanjske hiše, poškodoval ključavnico vhodnih vrat in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Pregledal je prostore stanovanjske hiše in odtujil 800 EUR gotovine. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.
Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izkoristil odsotnost oškodovanke in ji izpred objekta odtujil odklenjeno žensko treking kolo znamke Peugeot Cycleurope, bele barve in z opisanim dejanjem lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5. 2022
TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izkoristil odsotnost oškodovanca in izpred objekta, odtujil odklenjeno kolo znamke Lapiere, model Edge, sive barve. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 5. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da voznik OA, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v objekt. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Nastala je skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1500 EUR. Policisti so na kraju povzročitelju izdali plačilni nalog.

29. 5. 2022
KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, saj je NN storilec izvedel nevarno dejanje, s tem ko je z neznanim strelnim orožjem v strnjenem naselju izstrelil v stranska steklena vrata gostinskega lokala več nabojev. S tem dejanjem je napravil okoli 2000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo