Šoštarič Karič po dvoboju v Sežani

0
692

Tabor Sežana in Domžale sta se na dela prost dan razšla z remijem. Prvi tekmovalni preizkus v maju je minil brez zadetkov, kar za obrambno vrsto rumene družine predstavlja pomembno spoznanje.

Še drugič v letošnji sezoni smo na neugodnem gostovanju prišli do točke. Moštvi sta bili dokaj izenačeni in z izjemo nekaterih strelov z razdalje, ko sta vratarja odločno posredovala, večjih nevarnosti pred obema goloma ni bilo. V zaključku smo napadali in želeli zadeti, a zmanjkalo je malce zbranosti in tako je ostalo pri začetnem izidu. Delitev točk je realna, smo pa seveda veseli tega, da nam je prvič po 6. marcu, ko smo gostovali v Kopru, uspelo na ligaški tekmi ohraniti nedotaknjeno mrežo,” je po dvoboju 31. kola povedal mladi branilec Sven Šoštarič Karič.

Levi bočni nogometaš, ki je pred tedni barve slovenske reprezentance do 21 let branil tudi na evropskem prvenstvu, je nadaljeval: “Sežana se je izkazala za zelo čvrstega nasprotnika. Pričakovali smo motiviranega tekmeca, ki bo želel izkoristiti prednost domačega igrišča. Zelo posebno okolje oziroma nevsakdanje prizorišče ima vselej nekakšen doprinos k poteku tekme, zato je tudi točka v Sežani dobrodošla. Proti Taboru smo na štirih tekmah zabeležili dve zmagi in dva remija, kar je seveda zelo pozitivno.”

Domžalčane že čez nekaj dni čaka nov zahteven preizkus. V Športni parka prihaja vodilno moštvo 1. SNL: “Res je. V sredo nadaljujemo s prvenstvom. V Domžalah nas čaka tekma z Olimpijo, ki se bori za končno prvo mesto. Gre torej za derbi, dvoboj dveh odličnih ekip, željnih zmage. V aktualni sezoni smo videli kar nekaj zanimivih potez na medsebojnih srečanjih in sam menim, da bo tudi tokrat slo za zelo zanimiv in gledljiv spopad. Do konca sezone so samo še trije tedni, a odločeno ni praktično še nič,” je sklenil Šoštarič Karič.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo