V prostorih kamniške občinske stavbe na ogled razstava literarnih in likovnih del na temo Lepo je v naši domovini biti mlad

0
448

V prostorih Občine Kamnik je na ogled razstava literarnih in likovnih del na temo Lepo je v naši domovini biti mlad. Gre za dela učenk in učencev osnovnih šol 8. nagradnega razpisa veteranskih in domoljubnih organizacij občin Kamnik in Komenda.

Koordinacijski odbor veteranskih in domoljubnih organizacij, ki združuje Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda, Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Kamnik, Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana – odbor Kamnik, Območno združenje slovenskih častnikov Kamnik – Komenda in Društvo general Maister Kamnik, je v sodelovanju z Društvom Dogodek Kamnik, s Foto klubom Kamnik in Studiom Dataprint pripravil razstavo likovnih ter literarnih del učencev druge in tretje triade kamniških osnovnih šol. Koordinacijo razstave in omenjenega natečaja je letošnje leto prevzelo Območno združenje slovenskih častnikov Kamnik – Komenda.

Na razstavi se predstavljajo učenci Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Osnovne šole Toma Brejca, Osnovne šole Marije Vere inOsnovne šole Šmartno v Tuhinju. 20 likovnih in 8 literarnih del ter pogledov in razmišljanj mladih na temo Lepo je v naši domovini biti mlad so ocenili dr. Marjeta Humar, Ivanka Učakar, Marjan Novak – Škatla in Robert Uranič.  

Najboljši literarni deli sta napisali Dunja Ilikić (Osnovna šola Toma Brejca, mentorica Andreja Žavbi Kren) in Miša Plemeniti (Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik, mentorica Nataša Zor). Najboljša likovna dela pa sta izdelala Iza Videc (Osnovna šola Marije Vere, mentorica Irena Zagožen) in Nikola Ilić (Osnovna šola Toma Brejca, mentorica Mateja Pučnik Belavič).

.

“>Razstava bo na ogled v prostorih Občine Kamnik do predvidoma začetka meseca junija, in sicer v času uradnih ur Občine Kamnik, torej v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

.”> .”>
.”> .”>

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo