Na domačih tleh uspešno še tretjič v nizu!

0
320

Po ligaški zmagi nad Celjem in pokalni nad Mariborom so varovanci Dejana Djuranovića ugnali še vodilno Olimpijo. Domače srečanje 32. kola sta odločila napadalca Slobodan Vuk in Arnel Jakupović! Branilec Sven Šoštarič Karič je vknjižil 50. ligaški nastop v dresu Domžal.

”Zelo veseli smo te zmage, ki nas še naprej drži pri vrhu. Doma igramo zares odlično in zaostanek za vodilnimi moštvi je vse manjši. Do konca ni več veliko tekem, a po takšni predstavi smo lahko povsem mirni. Proti Olimpiji smo bili zreli. Delovali smo umirjeno skozi celotnih 90 minut, gostom pa nismo dopustili praktično ene same priložnosti. Edini nevaren strel je na sredini drugega polčasa odlično zaustavil Mulalić in ob zmagi z 2:0 je veselje še slajše, saj smo ostali nepremagani v obrambi,” je po tekmi povedal Slobodan Vuk, ki je tokrat v konici napada začel od prve minute.

Najboljši domžalski strelec vseh časov ima na svojem računu sedaj že 54 prvenstvenih zadetkov: ”Vsak dosežen gol predstavlja neizmerno zadovoljstvo. Res, da smo povedli z nekaj sreče, a tudi to je potrebno izzvati in bil je že skrajni čas, da smo tudi mi nagrajeni na takšen način. Tokrat smo želeli nemudoma pokazati kakšni so naši načrti in po ne ravno najboljšem vstopu v tekmo smo nato uspeli hitro prevzeti pobudo. Smo v dobri formi, nas pa to ne preseneča. Tekme si sledijo na tri dni, vendar delo in zagnanost vseh fantov je na zelo visokem nivoju. Menim, da se je to tudi izkazalo na tekmi z Olimpijo, kjer smo bili taktično zelo odgovorni.”

Vuk je igro zapustil v 64. minuti, njegovi soigralci pa so derbi ljubljanske kotline mirno pripeljali do konca in tako glavnemu trenerju Dejanu Djuranoviću pripravili izvrstno rojstnodnevno darilo: ”Dva zadetka v prvem polčasu sta zagotovo olajšala delo v nadaljevanju. Tekmo smo imeli pod nadzorom in z borbeno predstavo nam je Olimpijo v njihovem napadalnem delu uspelo onemogočiti. Imeli smo tudi še kar nekaj lepih priložnosti, zato smo lahko z videnim več kot zadovoljni. Nova tekma nas čaka že v nedeljo, ko bomo napadali nove tri točke in temu bo tako vse do zaključka pestre sezone,” je sklenil izkušeni Domžalčan.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo