Prva liga. Želja, ki je postala realnost!

0
868

18.krog 2.SNL: NK KALCER RADOMLJE : NK VITANEST BILJE 5:2
Športni park Radomlje

Strelci za Radomlje: Anže Pišek 21., Vilibald Vuco 44., Jaka Ibesheh 69., Gal Primc 73, 91.

Turobno, oblačno, deževno sredino popoldne je bilo včeraj v radomeljskem športnem parku. Čutiti je bilo napetost, pričakovanje, naelektreno ozračje. Vedeli smo, da gre za tekmo, ki bi lahko bila prelomna. Zmaga bi rumenim radomeljskim bojevnikom, štiri kroge pred koncem prvenstva, že na stežaj odprla vrata ponovne uvrstitve v prvo slovensko nogometno ligo.

Včeraj so v radomeljskem športnem parku gostovali nogometaši s primorskega konca. Ekipa, ki sicer v 2.SNL igra od leta 2018, in je trenutno na šestem mestu. Biljani so na zadnjih tekmah kazali zelo dobro igro, strelsko učinkovitost, kompaktnost tako v napadu, kot obrambi. Bilo je jasno, da naše fante čaka vse prej kaj drugega, kot lahka tekma in gladka zmaga.

Gostje so silovito pritisnili že takoj po sodnikovem žvižgu. Konstantno so napadali radomeljska vrata, kar se jim je v obliki zadetka za vodstvo, obrestovalo že v šesti minuti. Radomljani so se po prejetem zadetku hitro pobrali in v enaindvajseti minuti izenačili. Lepo izpeljana akcija po levi strani, strelec pa Anže Pišek. Nato pa novo vodstvo gostov, ki so pobegnili naši obrambi in v sedemintrideseti minuti zadeli za vodstvo z 1:2. Izenačenje se je zgodilo tik pred koncem prvega polčasa, strelec pa Vilibald Vuco, ena od dveh najbolj svežih okrepitev naše članske selekcije.

Nato pa drugi polčas. Zdelo se je, da gostje postajajo utrujeni, da jim je malce pošla sapa na račun visokega tempa igre, ki so ga igrali v prvem polčasu. Rumeno – črni so to začutili ni močno pritisnili. Prvo vodstvo domačih na tekmi, se je tako zgodilo v 69. minuti. Strelec pa naš neumorni Jaka Ihbeisheh, ki šteje 34 let in je bil včeraj najstarejši igralec na zelenici. A za Jako, so leta le številka. Nov nalet in novo vodstvo se je zgodilo že štiri minute pozneje. Strelec pa Gal Primc, ki je v 91. minuti zadel še enkrat in postavil končni rezultat tekme.

Čestitke fantom za prikazano včeraj. Čestitke strokovnemu štabu, ki je fante na tekmo odlično pripravil. Bili so najboljši, ko je bilo to najbolj potrebno. Dvakrat so zaostajali, a se veličastno vrnili in zasluženo zmagali. In hvala našim zvestim Mlinarjem za navijanje in podporo. Fantje nikoli ne manjkajo.

Radomlje so zdaj svojima najbližjima zasledovalcema (Krka in Dob), pobegnile na enajst točk prednosti. Prav veliko časa za veselje in počitek pa ni. Že to soboto fantje odhajajo na gostovanje k lendavski Nafti.

Dušan Jambrošič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here