5. lokostrelska tekma za Veronikin pokal v Kamnik privabila tekmovalce iz 18 držav

0
456

Na stadionu Prijateljstva v Mekinjah se v teh dneh odvija 5. lokostrelska tekma za Veronikin pokal. Zbrane je pred začetkom 3-dnevnega prvenstva dopoldan pozdravil tudi župan Matej Slapar.

Tekmovanje, ki šteje za uvrstitev na svetovno jakostno lestvico, organizirajo člani Lokostrelskega kluba Kamnik in gre za enega najodmevnejših slovenskih tekmovanj v lokostrelstvu. Letošnje leto je to celo edina takšna tekma v evropskem merilu, na kar smo Kamničanke in Kamničani lahko izredno ponosni.

.Tekmovalo bo preko 160 tekmovalk in tekmovalcev iz 18 držav, med njimi pa tudi najboljši predstavniki svetovne rang lestvice iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Danske, Francije, Indije, Izraela, Italije, Latvije, Luksemburga, Nizozemske, Poljske, Romunije, Srbije, Slovaške, Sudana in ZDA. Pokala se udeležuje tudi 14 Kamničanov.

Tekmovanje je organizirano za kadete in kadetinje, mladince in mladinke, člane in članice, ki so se ločili na tekmovalce z ukrivljenim in sestavljenim lokom.

Zbrane je pred pričetkom pozdravil tudi župan Matej Slapar, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželeli dobrodošlico v Kamniku ter dobrih rezultatov in se zahvalil organizatorjem, saj jih letošnje leto še posebej lahko pohvalimo za trud in za to, da kljub strogim ukrepom niso obupali in izredno dobro organizirali tekmovanje.

Ker si zaključne tekme žal v živo ne boste mogli ogledati, vas v nedeljo, 9. maja 2021, vljudno vabimo k spletnemu prenosu pokala, in sicer na spletni povezavi TUKAJ.

Oglasno sporočilo