Calcitovci na svetovnem pokalu na Češkem

0
588

Nove Mesto na Češkem je bilo minuli vikend drugo prizorišče letošnjega svetovnega pokala za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Barve kamniškega Calcit Bike Teama so branili Rok Naglič, Matic Kranjec Žagar ter Blaž Žle, vsi trije so dirkali v dresu slovenske reprezentance.
V soboto so se na dirki pomerili mlajši člani. Matic Kranjec Žagar je pridirkal do 98. mesta, Blaž Žle pa do 113. Zmage se je tako kot v Albstadtu pred tednom dni veselil Kanadčan Carter Woods.
»Na dirki v Novem Mestu sem imel cilj biti čim bolj sproščen, brez živčnosti. Super sem se pripravil in se ogreval vse do zadnjega. Štartal sem v predzadnji vrsti s številko 147, zato sem vedel, da moram od štarta na polno. V celotni dirki sem največ časa izgubil prav v štartnem krogu, saj je proga preozka za tako količino kolesarjev, zato smo veliko stali na mestu. Na splošno pa sem se na dirki počutil solidno in nato pridobival iz kroga v krog. Z dirko sem zopet pridobil nove izkušnje in že se veselim naslednje dirke v Kočevju,« je sporočil Kranjec Žagar.
Žle prejšnji konec tedna ni dirkal zaradi šolskih obveznosti, zato je na Češkem prvič v konkurenci svetovnega pokala dirkal med mlajšimi člani. »To je bila zame prva dirka v krosu v U23. Žal je prinesla razočaranje. Nisem v pravi formi. Kljub temu pa sem imel še prebavne težave. Z mislimi sem na dirki v Kočevju, ki je naslednja preizkušnja, in kasneje v domačem Kamniku,« je bil kratek komentar Žleta.
Kočevje bo mednarodno dirko UCI C.1 gostil konec maja, v Kamniku pa bo državno prvenstvo 27. junija.
V nedeljo se je na progo podal še Rok Naglič, ki je dirkal v elitni moški članski konkurenci. Najboljši Slovenec zadnjih sezon se je moral zadovoljiti s 101. mestom, prvega se je veselil vsestranski britanski kolesar Tom Pidcock.
»Pripravljen sem bil vrhunsko, na progi sem se dobro počutil v petek in soboto. Na dan dirke ni bilo pravih nog, imel sem težave z želodcem, verjetno mi hrana ni sedla. Po startu sem naredil napako, nisem izkoristil luknje, ki se je naredila, zatem so padli in smo se ustavili. Boril sem se, noge so se kmalu začele vrteti. Enostavno v mokrih razmerah in na taki progi kot je na Češkem ni mogoče prehitevati. Tudi če si močnejši, enostavno ne moreš priti naprej. Z dirko nisem zadovoljen. Šlo mi je vse narobe. Motiviran sem za naslednje dirke, ker vem, da sem dobro pripravljen,« pa je povedal Naglič, ki z optimizmom zre v nadaljevanje sezone.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo