Kronika Policijske postaje Kamnik (od 31.5. do 6.6.2021)

0
866

31.5.2021
POVOŽENJE DIVJADI
V jutranjih urah je voznik z osebnim vozilom v Podgorju povozil srno, ki je s kraja pobegnila v bližnji gozd. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu tako da mu je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je na parkirišču v Stahovici z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

1.6.2021
RAZBITO STEKLO NA VOZILU
Neznani storilec je preko dneva z neznanim predmetom razbil steklo na prednjih levih vratih osebnega avtomobila in s tem povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

2.6.2021
GLASNA GLASBA
Policisti so v enem izmed stanovanj v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe. Kršiteljici je bilo na kraju izrečeno opozorilo po zakonu o javnem redu in miru.

3.6.2021
POLICIJSKO PRIDRŽANJE
Policisti so v četrtek v večernem času obravnavali moškega, ki je bil žaljiv do policistov na kraju vpil jih žalil z neprimernimi besedami in na koncu pokazal še spolni ud. Ukazov policistov ni upošteval, zato so ga pridržali do iztreznitve in proti njemu uvedli prekrškovni postopek.

INTERVENCIJA
Policisti so v Podgorju obravnavali intervencijo, kjer se je sosed do sosede nedostojno vedel, jo žalil z neprimernimi besedami, zaradi česar se je počutila ustrahovano. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

4.6.2021
TATVINA GUM IZPRED PODJETJA
V Naselju Potok pri Komendi so neznanci izpred podjetja odtujili pnevmatike različnih dimenzij in tako lastnika oškodovali za nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V križišču Ljubljanske ceste in pošto Duplica je prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega vozila in kolesarjem, ki je zapeljal v rdečo luč in med trčenjem padel po vozišču in se lahko telesno poškodoval. Povzročitelju je bil zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

5.6.2021
INTERVENCIJA
Policisti so v Komendi obravnavali intervencijo, kjer se je sosed do soseda neprimerno vedel ga fizično napadel in žalil z neprimernimi žaljivimi besedami. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

6.6.2021
VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, na vozilu pa je imel nameščene različne registrske tablice. Vozilo je bilo zaseženo in odpeljano s pogodbeno avto vleko v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo