Kronika policijske postaje Domžale (od 7.6. do 11.6.2021)

0
1073

7.6. 2021
POSKUS VLOMA V SERVISNO DELAVNICO

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  delavnico.  Na  kraju  je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na servisni delavnici z neznanim ostrim predmetom  poškodoval  optični  vodnik  video  nadzorne  kamere, nato pa od dejanja  odstopil,  ne  da  bi  karkoli   odtujil.  Policisti  v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.6.2021
PROMETNA NESREČA S POŠKODBAMI, SAMOUDELEŽBA MOTORISTA

Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je  bilo, da je voznik motornega kolesa v izogib trku z srno, ki je skočila na vozišče izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh. Zdravniško pomoč bo voznik  iskal  sam  naknadno. Nastala je materialna škoda v višini 800 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

8.6.2021
GOLJUFIJA

Policisti  so  bili  obveščeni o kaznivem dejanju Goljufije. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  preko  spletne  klepetalnice Messenger, z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno zatrjeval oškodovancu, da bo na njegov transakcijski račun nakazal svoje premoženje v višini  925.000  EUR  proti  plačilu  provizije,  pri  čemer je oškodovanec njegovi  prevari  nasedel  in  v  štirih  obrokih  na transakcijski račun v Sloveniji  nakazal  skupno  3  250  EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.6.2021
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA

Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini mobilnega telefona. Ugotovljeno je bilo,  da  je  da je neznani storilec v odklenjeni učilnici Osnove šole, iz šolske torbe enega izmed učencev odtujil mobilni telefon in s tem povzročil za 200 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.6. 2021
KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVO, ZASEG STRELNEGA OROŽJA

Policisti  so  bili  obveščeni o dogodku, kjer naj bi bilo uporabljeno tudi strelno orožje. Ugotovljeno je bilo, da je moški med prepirom z drugo osebo posegel  po strelnem orožju – pištoli, med prerivanjem pa je prišlo tudi do sprožitve  orožja  s  slepim  nabojem.  V  dogodku  ni  bil  nihče  telesno poškodovan.  Strelno orožje je bilo zaseženo ter odrejeno pridržanje za čas zbiranja  obvestil in dokazov. Naknadno je bilo v preiskavi ugotovljeno, da
moški  poseduje  še  eno  strelno  orožje, katerega je naknadno sam izročil policistom,  le  to  pa  je bilo zaseženo. Zoper moškega bo podana kazenska ovadba  na  pristojno  tožilstvo,  prav  tako pa bo uveden postopek v zvezi upravičenosti   posesti   in   hrambe  orožja,  za  katerega  ima  ustrezna dovoljenja.

8.6.2021
POŠKODOVANJE VOZILA

Policisti so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila. Ugotovljeno je  bilo,  da  je znana oseba med vstopom v svoje parkirano vozilo z ostrim predmetom  –  ključem poškodoval lak na zadnjih  vratih drugega parkiranega vozila. Materialna škoda znaša 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

9.6.2021
GOLJUFIJA

Policisti  so bili obveščeni o Goljufiji preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da   je   neznani  storilec  z  namenom,  da  bi  si  pridobil  protipravno premoženjsko  korist,  preko družabnega omrežja Facebook oškodovancu  lažno zatrjeval  da  prodaja komplet delovnega orodja in ga zapeljal, da mu je le ta   posredoval  podatke  o  svoji  bančni  kartici,  pri  čemer  pa  je  v nadaljevanju  neznanec  opravil  več nakupov in s tem napravil za  2.989,79 EUR materialne škode. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

9.6.2021
HOSPITALIZACIJA OBČANA IN ZASEG OROŽJA

Policiste je poklical občan, v razgovoru pa deloval zmedeno in kazal očitne znake  psihičnih  motenj. Ko so policisti prišli na njegov domači naslov je bilo   potrebno   zaradi  njegovega  zdravstvenega  stanja  obveščati  tudi zdravstveno  osebje. Med čakanjem na zdravstveno osebje je občan policistom pokazal  več  kosov  orožja  in  nabojev,  pri  pregledu le-tega pa je bilo ugotovljeno,  da  občan  za  vse orožje nima ustreznih dovoljenj. Orožje je bilo   zaseženo,  občan pa je  bil  odpeljan  na  zdravniški  pregled  v psihiatrično bolnico. Zoper občana bodo policisti ustrezno ukrepali, orožje pa mu bo trajno odvzeto.

9.6.2021
VOŽNJA  BREZ  VELJAVNEGA  VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN POD VPLIVOM
ALKOHOLA TER ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, z nameščenimi  drugimi  registrskimi  tablicami,  ki  so bile beležene kot odjavljene,  za  katerega  je  bilo  v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja prav tako pa je vozil osebni avtomobil pod vplivom  alkohola (0.40 mg/l). Na podlagi 23. člena ZPRCP mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo.  Registrske tablice so bile odvzete in bodo
poslane  na  pristojno  UE.  Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno  sodišče,  na kraju pa mu je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitev CPP predpisov.

10.6.2021
PADEL IZ VIŠINE IN SE POŠKODOVAL

Policisti  so  bili obveščeni o nesreči pri delu na kmetiji. Ugotovljeno je bilo,  da  je  oseba  v  drugem  nivoju hleva pospravljala seno, pri tem pa stopila  na  iverno ploščo, katera ni zdržala njegove teže in iz višine cca 3,5  metra  padel  na betonska tla ter se poškodoval. Oseba je bila s kraja odpeljana na UBKC. Policisti elementov kaznivega dejanja niso ugotovili.

10.6.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM IN KRŠITEV ZJRM

Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo,  da  je  voznik  osebnega  avtomobila zaradi nepravilne vožnje mimo z ogledalom  svojega  vozila oplazil ogledalo drugega voznika nato pa s kraja odpeljal  ne  da  bi posredoval potrebne podatke. Materialna škoda znaša za okoli  100  EUR.  Voznik udeleženec je zapeljal za voznikom povzročiteljem, slednji  pa  se  je  nato  ob  izsleditvi  nedostojno  in  drzno  vedel  do udeleženca. Policisti bodo povzročitelju naknadno izdali plačilni nalog.

11.6.2021
KAZNIVO DEJANJE GOJUFIJA

Policisti  so  prejeli  prijavo  kaznivega  dejanja  Goljufija  in sicer je oškodovanec preko telefona stopil v kontakt s prodajalcem delovnega stroja, katerega  je oglaševal na eni izmed nemških spletnih strani. Ker sta se oba strinjala  s  postavljenimi  pogoji  je kupec nakazal kupnino za stroj, pri čemer  pa do dogovorjenega časa prodajalec stroja ni dostavil, prav tako pa je  bil  v nadaljevanju tudi nedosegljiv, saj je na telefonske klice ni več
javljal.  Z  navedenim  je  za  kupca  nastala  večja  premoženjska  škoda. Policisti so o navedenem obveščali Urad za preprečevanje pranja denarja ter varnostne  organe  Nemčije,  o kaznivem dejanju pa bodo obvestili pristojno
tožilstvo.

MOTORISTIČNA SEZONA
Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na povezavi ” https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-vecjo-varnost-motoristov “, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija “.
Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here