Donacija Rotary cluba Domžale za tridnevni tabor rejniških družin

0
1485

Ob zaključku rotarijskega leta, ki je bil  v Rotary cluba Domžale izpolnjen z veliko dobrodelno akcijo pod imenom HODIM IN POMAGAM, smo se rotarijcem na zaključnem pikniku pridružili  iz Društva rejnic in rejnikov Domžale in Centra za socialno delo Osrednja Slovenija Vzhod, Enote Domžale, v  nedeljo 20. 6. 2021. Ta je potekal v prijetno sproščenem vzdušju na domu predsednice Martine Oražem, v Šentvidu pri Lukovici.

Znano  je dobrodelno delovanje Rotary cluba Domžale, s pomočjo katerega smo izpeljali vrsto programov za nabiranje dobrih socialnih izkušenj  otrok v rejništvu. Člani dobro razumejo, da je naložba v otroke, ki iz različnih razlogov ne morejo odraščati v svojih bioloških družinah in potrebujejo pomoč rejniške družine ter v družine, ki izvajajo to odgovorno humano poslanstvo, dobro za uspešno družbo.  Z njihovo pomočjo rastejo otroci, ki zmorejo uresničiti svoje potenciale in se razviti v zadovoljne odrasle.

Idejni vodja akcije Hodim in pomagam  Tomaž Oražem je želel združiti prizadevanja za zdrav življenjski slog, gibanje v naravi in dobrodelnost. To, da naredimo nekaj dobrega zase in hkrati pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo. V klubu so njegovo zamisel hitro posvojili in po posvetu z nami konkretizirali cilj, to je zbrati sredstva za kritje stroškov tridnevnega tabora rejniških družin. V delu so bili povezani in osebno angažirani s svojim prostim časom in  finančnimi prispevki. Sredstva so se zbirala od oktobra 2020  na tri načine: s poslanim SMS sporočilom, z donacijo na TRR Rotary cluba Domžale in z darovanjem evra v označene hranilnike na hribih Gobavica (Mengeška koča in Pr’ Fartku) Rašica, Katarija pod Sv. Miklavžem (Kmetija pri Mežnarju), Planinski dom Ušte-Žerenk, pri Gostišču Urankar na Limbarski gori, Okrepčevalnici na Sv. Primožu, v Domžalskem in Jarškem domu na Veliki planini in Sv. Petru nad Begunjami. Šparovčki so bili še pri Restavraciji Park,  Kavarni v Češminovem parku v Domžalah in Tosamini Beli štacunci na Viru.   Akcija je bila podprta tudi z donacijo distrikta. Kljub ukrepom za zajezitev širjenja nalezljive bolezni Covid-19 je bil rezultat  izjemen. Zbrali so 6.630 EUR in nam to donacijo predali s simboličnim čekom ob koncu rotarijskega leta.

Tabor s skoraj 80-timi prijavljenimi člani rejniških družin bo izpeljan drugi vikend v septembru, v Pinesti Novigrad.

V imenu vseh udeležencev tabora, se v Društvu rejnic in rejnikov Domžale in Centru  za socialno delo Osrednja Slovenija Vzhod, Enoti Domžale, zahvaljujemo za lepo in izvirno dobrodelno delo.

 

Marta Tomec

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here