Kronika Policijske postaje Kamnik (od 28.6. do 4.7.2021)

0
1078

28.6.2021
TATVINA VOZILA V MOSTAH
Neznani storilec je opazil, da je v Mostah vozilo pred stanovanjsko hišo odklenjeno in s ključi v ključavnici. Tako se je po izvršeni tatvini s kraja odpeljal proti Ljubljani. V predoru Šentvid se je zaradi okvare vozila vožnja zaključila. Vozilo na voznem pasu, sam pa peš odšel s kraja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

KRŠITEV PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o kršitvi prepovedi približevanja s strani bivšega partnerja do oškodovanke, ki sta se srečala v trgovini. Kršitelj je kljub sodni prepovedi ogovarjal in oškodovanko vabil na kavo. O dogodku je bilo obveščeno pristojno sodišče.

29.6.2021
TATVINA DENARNICE
V enem izmed lokalov v Kamniku je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanca, mu odtujil denarnico iz katere je pobral denar nato pa odvrgel na ulico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
V naselju Stahovica je prišlo do prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je trčil v zabojnike za smeti, lesen nadstrešek, pasjo uto, prometno signalizacijo in po prevračanju pristal v potoku. Za vozilo poskrbeli gasilci, za občana pa osebje nujne medicinske pomoči. Zoper voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

30.6.2021
POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je na Kettejevi ulici z neznanim predmetom na vzvod skozi prednja desna vrata vozila skušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA PRI NAKUPU VOZILA
Policisti obravnavajo kaznivo dejanje pri nakupu avtomobila. Prijavitelj je preko spletne strani podjetja HGCARS CANTABRIJA zasledil oglas za prodajo tovornega vozila Citroen Jumper, za ceno 6.838 evrov. Vzpostavil je kontakt s prodajalcem v tujini in vozilo plačal. Ker vozila do dogovorjenega datuma ni dobil je ugotovil, da je spletna aplikacija lažna in, da ne obstaja. Policisti o zadevi zbirajo obvestila in napišejo kazensko ovadbo.

Ob omenjenem primeru na policiji opozarjajo občane, naj ne nasedajo lažnim obljubam, predvsem pa ne plačujejo različnih vsot denarja. Pri prodaji ali nakupu preko interneta bodite pozorni na ponudbe, ki odstopajo od običajnih. V kolikor ste že oškodovani zadevo prijavite na najbližji Policijski postaji ali pokličite na interventno številko policije 113.

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozilo je bilo zaseženo in odpeljano s pogodbeno avto vleko v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1.7.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču Zdravstvenega doma Kamnik je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom voznice, ki je trčila v parkirano vozilo in s kraja odpeljala. Policista sta z zbiranjem obvestil povzročiteljico le te izsledila in ji izdala plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

2.7.2021
POŽIG ZABOJNIKA
V Šmarci je neznani objestnež zakuril in požgal zabojnik za smeti, od tam pa se je ogenj razširil na bližnje ciprese in ostale zabojnike. Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Šmarca in Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA KRIVOLOVA
S strani lovskega inšpektorja smo bili obveščeni o krivolovu in sicer je v gozdu na območju Mekinj, našel dva mrtva kadavra. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

3.7.2021
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Vrhpolj v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Komendi obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki je po opozorilu s praznovanjem in s kršitvijo prenehal.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

 

Oglasno sporočilo