Celje – Domžale: 2 : 3

0
1589

Domžalčani so v Celju na najboljši možen način prekinili točkovni post in z zmago s 3:2 vpisali pomembne točke v boju za 3. mesto. Včerajšnji obračun pa si ne bomo zapomnili le po odlični igri in zasluženi zmagi rumenih, ampak tudi po odličnem nastopu dveh mladih domžalskih upov, ki sta pogumno izkoristila priložnost trenerja Simona Rožmana. 19-letni Dario Kolobarić je vpisal svoj drugi nastop v Prvi ligi in ob tem prišel do svojega prvenca, dobro leto dni mlajši Tamar Svetlin pa je vknjižil prve minute v najmočnejši slovenski ligi. 

nkd 5 svetlin

“Odigrali smo novo težko tekmo, kar smo vedeli že pred začetkom srečanja. Cel teden smo se dobro pripravljali, saj nas je čakal zahteven tekmec in to se je tudi pokazalo že na samem začetku, ko smo se znašli v hitrem zaostanku. A nismo se predali, borili smo se vse do konca in to se je na koncu tudi obrestovalo,” je dvoboj najprej opisal napadalec Dario Kolobarić, ki je svoj članski debi vknjižil prejšnji vikend na dvoboju z Olimpijo. Že tedaj se je z nekaj situacijami izkazal in bil blizu prvenca, včeraj pa je že ob prvem dotiku z žogo zatresel celjsko mrežo in tako svoj prvoligaški prvenec dosegel že po zgolj skupno dvaindvajsetih minutah na prvoligaški sceni.

S svojim soigralcem iz mladinskega, sedaj pa še članskega moštva, se je strinjal tudi Tamar Svetlin. Slednjega je še bolj kot končna ekipna zmaga navdušilo to, kako hitro so se rumeni pobrali po zaostanku. “Tekma je bila že od začetka težka, saj smo izredno hitro prejeli nesrečni zadetek. Nikoli ni lahko loviti zaostanka, še nekoliko težje je, če zadetek prejmeš takoj na začetku. A smo kot ekipa odlično reagirali, fantje se v uvodu niso ozirali na zaostanek in takoj po zadetku prevzeli pobudo. Praktično ves čas smo napadali in do premora zasluženo dosegli dva zadetka. V drugem delu smo morda na začetku v igri malce padli in prejeli še en zadetek, vendar smo se v ključnih trenutkih dovolj zbrali in ohranili agresivnost, s katero nam je na koncu uspelo zasluženo zmagati,” je Svetlin opisal zmago v Celju, ki je pred sobotnim večerom Domžalčani v knežjem mestu niso osvojili od marca 2016.

Ob pomembni moštveni zmagi se je Kolobarić razveselil še svojega prvega zadetka v Prvi ligi. Kolobarić je v igro vstopil v 69. minuti, nato pa le dobre pol minute po vstopu po predložku Senijada Ibričića z leve strani v kazenskem prostoru Celjanov skočil najvišje in matiral domačega vratarja. “Doseči prvi zadetek je nekaj posebnega, da ti res dober in poseben občutek. Seveda si to želi občutiti vsak mladi nogometaš in se s tem na zahvaliti trenerju za zaupanje. To je zame nekakšno priznanje, da dobro delam in da mi trener kljub moji mladosti zaupa, še bolj kot zadetka pa sem se razveselil pomembne ekipne zmage. Hkrati smo s pomembno zmago trenerju poklonili lepo rojstno-dnevno darilo,” je dejal še en produkt domžalske nogometne šole. Le teh je bilo včeraj na zelenici kar šest – poleg Kolobarića in Svetlina še Gaber Dobrovoljc, Matija Rom, Adam Gnezda Čerin in Žan Žužek.

nkd

Tako kot Kolobarić na tekmi proti Olimpiji, je v Celju svoj prvi nastop v Prvi ligi vknjižil Svetlin, ki se je možnosti za dokazovanje izredno razveselil. “Izredno sem vesel in ponosen svojega debija. Vsak nogometaš si nekega dne želi zaigrati tudi pri članih, ki jih kot član mladinske šole vsakodnevno občuduje. Veliko mi pomeni, da že lahko nekaj časa treniram s prvo ekipo, občutek je ob prvem nastopu še toliko lepši. A bolj kot debija se veselim tega, da sem bil del ekipe ob zmagi, ki je prišla kot plod veliko borbenosti, ekipnega duha in nesporne želje vseh nas. Hkrati smo s Celjani v neposrednem boju za evropska tekmovanja, zato so tri točke proti tekmecu na ligaški razpredelnici zelo pomembne,” je prepričan Svetlin.

Nov nastop bi mlada domžalska upa utegnila vpisati že v sredo, ko v Športni park prihaja kranjski Triglav. “Čaka nas še en zahteven, kakovosten in izjemno neugoden nasprotnik, ki v spomladanskem delu igra odlično, saj so bili točkovno najuspešnejši izmed vseh ekip. Ritem je naporen, nova tekma nas praktično čaka že čez tri dni, zato ne bo prav veliko odmora. Sledila bo regeneracija, časa za počitek ne bo, bomo pa seveda opravili analizo zadnje tekme in se čim bolje pripravili na Kranjčane, proti katerim želimo vpisati nove točke,” je o prihajajoči sredini tekmi dejal Svetlin.

NK Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here