Zagnali nov kolesarski poligon Kolovoz’

0
2940

Domžale so bogatejše za nov kolesarski poligon »pumptrack«, ki se nahaja na območju športnega parka ob Robbovi ulici na Viru pri Domžalah, ki bo popestril ponudbo rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in našim najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem.

Omenjeni poligon, ki ima tri proge, je tudi največji kolesarski poligon v državi.
Kolovoz, kot so poimenovali nov kolesarski poligon, je bil uradno odprt in predan svojemu namenu včeraj, 30. avgusta 2017. Odprtja so se poleg številnih rekreativnih kolesarjev vseh starosti ter članov Športnega društva Energija, udeležili tudi župan Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič, častni občan dr. Miroslav Stiplovšek ter nekatere svetnice in svetniki Občine Domžale. Prireditev je povezoval stari znanec najrazličnejših gorsko-kolesarskih prireditev v Sloveniji, Andrej Dekleva.
Župan Toni Dragar je povedal, da se ob zeleni osi Kamniške Bistrice dogaja marsikaj, ta pumptrack pa je po njegovih besedah nekaj posebnega. »Veseli me, da ta poligon sedaj uradno prehaja v uporabo. Vsem uporabnikom želim predvsem varno vožnjo.«
»Dobili smo še en prostor za prostočasno športno-rekreativno dejavnost in to je tisto, kar me veseli, saj sledimo strategiji Občine Domžale na področju športa, se pravi odpiranju novih športnih objektov, tudi na pobudo določenih občank in občanov, ki so pozorni na to, kaj ljudje potrebujejo,« je v svojem govoru dejal direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič. Med drugim je tudi opozoril, da je potrebno upoštevati pravila, saj lahko poligon postane nevaren ob nepravilni uporabi: »Zato vas že danes pozivam, da se z objektom postopoma spoznate in bodite pozorni drug na drugega. Naj bo to objekt druženja, sodelovanja in pozornosti drug do drugega.« Zahvalil se je Občini Domžale, ki je izpeljala projekt, Športnemu društvu Energija in svojim sodelavcem na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.
Kolesarji boste lahko na poligonu izboljšali koordinacijo gibanja na kolesu, pridobili na kondiciji in se hkrati še zabavali. Poligon je ločen na dve enoti: na otroški in napredni poligon z namenom, da se otroci in izkušeni uporabniki med seboj ne motijo. Poleg tega je v sklopu investicije urejena tudi ureditev okolice: dostopno pot, naravno pot in urbano opremo. V neposredni bližini kolesarskega poligona bo v prihodnosti postavljen tudi ograjeni pasji park, kjer bodo lahko lastniki spustili svoje pse, da se prosto gibljejo.
Vrednost celotne investicije je znašala 50.000 EUR. Izvajalec je bil LAVACO d.o.o., Ljubljana v sodelovanju z Zavodom Aliansa, nadzor je izvajal DSN d.o.o., Skaručna. Zasluga za končno podobo naravnega poligona gre ŠD Energija iz Domžal.
Vsem uporabnikom želimo predvsem varno vožnjo, upoštevanje pravil in veliko veselja pri uporabi rekvizitov na poligonu.
Foto: Vido Repanšek
Oglasno sporočilo