V občini Mengši zamenjano še zadnje avtobusno postajališče, postajališče na Slovenski cesti nasproti bencinske črpalke Petrol

0
1635
Občina Mengeš je leta 2014 pristopila k projektu zamenjave neustreznih avtobusnih postajališč. Cilj zamenjave je bil zaščita čakajočih proti dežju in vetru, hkrati pa so nova postajališča poenotena in skladna z zelo različno krajinsko krajino v kateri so postajališča, od podeželja v Topolah in Loki, do strnjenega naselja v Malem in Velikem Mengšu. Zadnje avtobusno postajališče je bilo zamenjano v oktobru 2018 in sicer postajališče Mali Mengeš nasproti bencinske črpalke Petrol.
Stara avtobusna postajališča so bila neustrezna, saj čakajočim niso ponudila zaščite pred vremenskimi nevšečnostmi. V občini so se po pregledu obstoječih možnosti odločili za krajinsko zasnovane nadstrešnice, ki so primerne za postavitev v krajini, tako na postajališču v Toplah, kot v naseljih. Prijeten, topel, alpski videz avtobusnih postajališč ustvarjajo ovalna strešnica, konstrukcija v svetlo sivi barvi in z masivnim lesom obloženi nosilni, jekleni stebri. Avtobusna postajališča so bila izbrana tudi, ker se lahko modularno sestavljajo in ker so v celoti montažna konstrukcija – postajališče se sestavi na lokaciji. Del avtobusnega postajališča so tudi opozorilni znaki za ptice, obvestilo o prepovedi plakatiranja, koš za odpadke in sedežna klop iz masivnega lesa.
V letu 2018 so v proračunu občine za vsa avtobusna postajališča poleg zamenjave avtobusnih postajališč zagotovljena tudi sredstva za redno čiščenje steklenih površin, izvedeno je bilo štirikrat, pa tudi za pometanje površin postajališč z robniki v bližnji okolici in praznjenje košev za smeti, kar se izvaja enkrat tedensko. Poenotena avtobusna postajališča in njihovo redno vzdrževanje so del aktivnosti uprave, da zagotovi urejeno občino.
Občinska uprava Mengeš
Oglasno sporočilo