Dejan Djuranović po prvi ligaški tekmi

0
291

Uvodna preizkušnja v domačem prvenstvu se ni izšla po načrtih Domžal. Gostovanje v Ljudskem vrtu so zaznamovali trije zadetki domačih, izključitev Senijada Ibričića in častni gol Zenija Husmanija. Pri rumeni družini smo videli dva debitantska nastopa.

“Tekma je zelo hitro šla v eno smer. Domači so bili na začetku odločnejši, prevzeli pobudo in prišli do velike prednosti. V nadaljevanju nismo razpadli. Uspeli smo znižati zaostanek in parirati tekmecu, a ostalo je pri zasluženi zmagi Maribora. Jutri je nov dan in potrebno je iti naprej,” je na novinarski konferenci v Ljudskem vrtu povedal strateg Dejan Djuranović, ki je od prve minute v igro poslal debitanta Enesa Alića in Žigo Dajčmana, v konici napada je tekmo začel Slobodan Vuk.

Djuranović je nadaljeval: “Ni bilo prvič, da smo slabše krenili v dvoboj. Enako sliko smo videli na evropskih tekmah, ko je bilo v prvih desetih minutah vselej malce preveč tipanja. Nato začnemo bolje igrati. Igralce pripravljamo na boj od prve minute, toda tokrat so bili pri Mariboru boljši. Stisnili so nas na našo polovico in plod tega je tudi vodilni gol. Delo jim je takoj za tem olajšala še izključitev. Kapetan se zaveda, da je bil štart malce nepreviden. Pripomb na sodnika ni bilo, saj je bila roka pri naletu previsoko, a tudi takšne stvari se dogajajo. Takoj po izključitvi je padel drugi zadetek, nakar smo poskušali do premora nadaljevati z istim načinom igre. V polčasu je prišlo do določenih sprememb v zasedbi, ki so pozitivno vplivale na dogajanje. Maribor ni bil več nevaren, sami pa smo zadeli na zelo lep način. Glede odsotnosti … Dario Kolobarić je manjkal, ker je tik pred prestopom. Pred dnevi smo ostali brez Tamarja Svetlina, dopoldne je bolečine v kolenu začutil Sven Šoštarič Karič. Gre za tri pomembne igralce, vendar kljub temu imamo potenical. V moštvu so fantje, ki šele začenjajo člansko kariero in v prihodnje bomo zagotovo računali nanje.”

Dvoboj v Mariboru je potrebno hitro odmisliti. Že v četrtek bo namreč odigran povratni obračun 2. predkroga UECL v Helsinkih: “Izhodišče pred povratno tekmo s Finci je enako za obe moštvi. Prednosti domačega igrišča menim, da ni, saj smo sami v 1. krogu bili veliko boljši v Luksemburgu. Goli v gosteh ne štejejo, zato bo napredovalo moštvo, ki bo slavilo. Verjamemo vase in s takšnim razmišljanjem v sredo tudi odhajamo na Finsko.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo