Radomljani zmorejo tudi med elito

0
1052

Po uvodnih dveh tekmah z neodločenim izidom proti NK Bravo in NK Olimpija so se naši fantje tokrat v Kidričevo odpravili zelo samozavestno.
Videli so, da lahko nadigrajo tudi na papirju močnejše ekipe. Tako v prvem kot v drugem krogu so bili namreč točke (glede na prikazano igro) bolj veseli v nasprotnih taborih.
Do šestih točk po dveh tekmah pa je radomeljske fante bolj kot nasprotnikova obramba ločila (ne)sreča.
Čeprav so fantje v tekmo vstopili pogumno, so tokrat malenkost bolje odprli domačini. V 12. minuti je prvo priložnost imel Rok Kidrič, kmalu za tem pa je bil v najvišji v skoku Luka Petek, ki je meril mimo vrat.
Nato je sledila 22. minuta, ko je Šugić naredil manjšo napako, a jo le nekaj sekund za tem suvereno popravil.
Radomljani pa so do svoje prve resne priložnosti prišli v 25. minuti, ko je Primc z desne strani v kazenskem prostoru lepo našel Šarića, ta pa je poskusil iz prve. Njegov strel se je od Petka odbil do mladega Zabukovnika, a je njegov strel v prečko odbil domači vratar Banić.
Nato pa je sledila 42. minuta in prvi gol na tekmi. Akcijo je s svojo iznajdljivostjo začel Mužek. Na sredini igrišča je nase povlekel kar nekaj igralcev Aluminija in lepo podal na levo stran proti Šariću. Ta je kot hitri vlak po levi strani drvel proti golu, a se vseeno pametno odločil za podajo na rob kazenskega prostora. Žogo je sprejel Mark Zabukovnik, ki takih priložnosti enostavno ne spušča iz svojih nog. Z močnim strelom je hladnokrvno očistil pajčevino levega zgornjega kota in poskrbel za vodstvo gostov.
Prvi polčas se je tako končal z majhno prednostjo gostov in čakalo nas je zanimivo nadaljevanje.
Tako kot v prvem so si začetno priložnost drugega polčasa priigrali Kidričani. Preko vrat je iz dvajsetih metrov streljal Pečnik.
Sledila je 73. minuta, ko je Anže Pišek s prostega strela s skoraj 30 metrov lepo streljal v okvir, vendar se je vratar Banič ponovno izkazal.
A mreža domačih ni ostala dolgo prazna. Pisala se je 79. minuta, ko je Varga požrtvovalnožogo spravil do Božiča. Ta je po vzoru Šarića ponovil hiter prodor po levi strani in v pravem trenutku žogo spravil do Sandija Nuhanovića. Sandi je žogo elegantno sprejel in jo brez odlašanja z drugim dotikom spravil za hrbet Banića.
In čeprav je bil zmagovalec na tekmi skoraj že odločen, sta si tako Aluminij kot Radomlje vsak na svoji strani pripravila še eno priložnost. V 86. minut je za domače ni izkoristil Prša, za goste pa je bil nenatančen Varga.
Za zaključno dejanje na tekmi pa je poskrbel zagreti Klemen Bolha, ki si je v zadnji minuti prislužil še drugi rumeni karton in tako zelenico zapustil nekaj trenutkov pred soigralci.

Prva liga Telemach
Petek, 30.7.2021; 3.krog
Športni Park Aluminij

NK ALUMINIJ : NK KALCER RADOMLJE 0:2 (0:1)

Zabukovnik 42., Nuhanović 79.

Radomlje so si s to tekmo zagotovile prvo zmago med elitno deseterico in na ta način še dodatno opozorile nase pred sobotno tekmo z Mariborom.

Maribor na Mestni stadion Domžale prihaja po porazu z Olimpijo in zagotovo se nam obeta zanimiva tekma.

Ali so Radomlje sposobne presenetiti tudi Štajerce?

NK Radomlje

 

Oglasno sporočilo