Kronika policijske postaje Domžale (od 10.8. do 15.8.2021)

0
748

10. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO TUJCA
Policisti   so   bili  obveščeni  o  prometni  nesreči  z  udeležbo  tujca. Ugotovljeno  je  bilo, da je tuji državljan zaradi izsiljevanja prednosti v križišču  zaprl  pot voznici osebnega avtomobila in je posledično med njima prišlo  do  trčenja.  Tuji  državljan je na kraju tožil po bolečinah zaradi česar  je  bil  s  kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC na pregled. Tuji  državljan  je  bil na kraju mandatno kaznovan in je globo poravnal na
kraju.  V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 10.000 EUR.

11. 8. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  iz  odprtega  dvorišča  stanovanjske  hiše  odtujil  tam parkirano  kolo  Scott,  Aspect  760  in  kolesarsko  čelado. Z opisanim je neznani  storilec  lastnico  oškodoval  za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 8. 2021 – TATVINA KOVINSKEGA ZABOJNIKA Z DENARJEM
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini kovinskega zabojnika z denarjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z mize pisarne trgovine odtujil odklenjen  kovinski  zabojnik  z  denarjem.  Z opisanim je neznani storilec podjetje  oškodoval  za  okoli  4.600  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 8. 2021 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA
Policisti  so  na  podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Med  preiskavo  so  policisti našli pištolo in naboje, kar so tudi zasegli. Zaseženo  bodo  policisti  poslali  v  analizo,  saj obstaja sum, da gre za strelivo  in  orožje,  katerega  posest je prepovedana. V primeru pozitivne analize  bodo  policisti  zoper  kršitelja  uvedli  hitri postopek z izdajo
odločbe pri prekrškovnem organu.

12. 8. 2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec z neznanim primernim predmetom razbil steklo prednjih  desnih  vrat  parkiranega  osebnega  avtomobila in iz notranjosti odtujil  električno  kolo  Xiaomi,  M365.  Z  opisanim  je neznani storilec lastnika  oškodoval  za  okoli  1.000  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo,  da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl prednja  leva  vrata  na  parkiranem  osebnem  avtomobilu in iz notranjosti odtujil  bančno  kartico  in kartico trgovine. Z odtujeno bančno kartico je nato  neznani  storilec  na  bankomatu  večkrat neuspešno poskušal dvigniti denar. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 8. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so imeli v postopku voznika tovornega vozila za katerega je bilo v  postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obodlžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 8. 2021 – TATVINA KONTAKTNEGA KLJUČA OSEBNEGA VOZILA
Policisti   smo   bili   obveščeni,   da  je  neznani  storilec  izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil kontaktni ključ osebnega avtomobila, katerega  je  imela odloženega v neposredni bližini. Materialna škoda znaša 50 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

14. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči i. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozil trčil v pravilno parkirano  vozilo  ter  pri  tem  lastnika  vozila  oškodoval  za  100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom in zoper voznika ustrezno ukrepajo.

15. 8. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti   smo  bili  obveščeni  o  poskusu  vloma  v  stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod poizkušal  vlomiti  v  hišo skozi pritlično okno, vendar je nato od dejanja odstopil  in  kraj  zapustil.  Materialna  škoda  znaša  100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.08.2021 – OBSTAL V DVIGALU ZGRADBE
Policisti  smo  bili  obveščeni,  da  je v dvigalu ene izmed zgradb obstala oseba.  Na  kraj  so  bili  napoteni  gasilci  CZR  Domžale,  ki  so  osebo nepoškodovano iz dvigala tudi dobili. Dvigalo se je zaustavilo iz neznanega razloga.

MOTORISTIČNA SEZONA
Vsem  voznikom  enoslednih  motornih  vozil  svetujemo,  naj  bodo predvsem izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo razmeram na cesti!  Vabimo  vas,  da  obiščete  spletno  stran  Policije  na povezavi ” https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-vecjo-varnost-motoristov
“, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete  lahko  najdete  tudi  na YouTube kanalu “Slovenska policija”. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo