Tina Perše državna prvakinja v enduru

0
1132

Na Krvavcu so se gorski kolesarji v disciplini enduro pomerili za naslove državnih prvakov. Za veselje v taboru kamniškega Calcit Bike Teama je poskrbela Tina Perše, ki je slavila v ženski članski konkurenci. Peter Vovk je bil četrti med mladinci, Maj Babačič pa se je izkazal z dobrimi vožnjami v konkurenci do 15 let.

Vovk se je boril za stopničke med mladinci, a se je na koncu moral zadovoljiti s četrtim mestom. S svojimi hitrimi vožnjami na najbolj zahtevnih etapah je pokazal, da bo v prihodnje treba računati nanj. Kljub zelo malo treninga je pokazal, da je iz pravega testa, je sporočil samooklicani “duhovni vodja” enduro odseka v Calcit Bike Teamu Miha Spruk, ki je bil po koncu DP razumljivo nasmejan do ušes.

Tina Perše je s svojimi hitrimi konstantnimi časi – zmagala je vse etape, dosegla je skupno zmago in osvojila naslov državne prvakinje – pokazala, da ji tehnično težke proge zelo ustrezajo in pokazala oziroma dokazala tudi tistim, ki so govorili, da je hitra samo na fizično zahtevnih progah ter da je “allround” kolesarka, ki ima v svoji “malhi” precej kolesarskega znanja, ki se iz tekmo v tekmo vedno bolj opazi.

Spruk je vesel, da je Peršetova Calcitu vrnila majico državne prvakinje, zelo pa ga veseli, kako so vsi tekmovalci odpeljali mastne in tehnično in fizično zahtevne traile na Krvavcu.

Avtor fotografij: Miha Spruk
PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo