Kronika policijske postaje Domžale (od 16.8. do 21.8.2021)

0
991

16. 8. 2021
TATVINA DENARJA IZ DENARNICE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  denarja iz parkiranega vozila v Domžalah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pregledal notranjost odklenjenega   osebnega   vozila,  ki  je  bilo  kratek  čas  parkirano  na neoznačenem  parkirišču v naselju Domžale in iz denarnice odtujil gotovino. Policisti s ciljem izsleditve storilca nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO TUJCA

Policisti   so   bili  obveščeni  o  prometni  nesreči  z  udeležbo  tujca. Ugotovljeno  je  bilo, da je tuji državljan zaradi izsiljevanja prednosti v križišču  zaprl  pot voznici osebnega avtomobila in je posledično med njima prišlo  do  trčenja. V prometni nesreči sta se poškodovala voznica osebnega avtomobila  in  sopotnik  v  njenem vozilu, zaradi česar sta bila s kraja z reševalnim  vozilom  odpeljan na UB KC na pregled. Tuji državljan je bil na
kraju  mandatno  kaznovan in je globo poravnal na kraju. V prometni nesreči
je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 5.000 EUR.

17. 8. 2021
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično  okno  sanitarij  stanovanjske  hiše in tako prišel v notranjost. Notranjost  je  pregledal,  nato  pa  iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil,  kraj zapustil, tako, da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 8. 2021
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA

Policisti  so  na  podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Med  preiskavo so policisti našli naboj, katerega so tudi zasegli. Zaseženo bodo  policisti  poslali  v  analizo,  saj obstaja sum, da gre za strelivo, katerega  posest je prepovedana. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper  kršitelja  uvedli  hitri  postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

18. 8. 2021
TATVINA GOSTINSKEGA INVENTARJA

Policisti  so  bili obveščeni o tatvini gostinskega inventarja. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani storilec iz odprtega igrišča odtujil tam odložen hladilnik  za  pijačo  in 6 miz, ter z opisanim podjetje oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 8. 2021
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  z  neznanim  primernim orodjem, na vzvod, poskušal  odpreti  pritlično okno stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je  iz  neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil, tako, da je  dejanje  ostalo  pri  poskusu.  Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika   oškodoval   za  okoli  300  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.08.2021
PROMETNA NESREČA I KATEGORIJE

Policisti  smo  bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v kateri je bil  udeleženo samo eno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila  zaradi  vožnje  preblizu  desnega  roba vozišča izgubila nadzor nad vozilom  in  trčila  v  drevo.  V  prometni nesreči voznica ni bila telesno poškodovana. Nastala je materialna škoda za okoli 5.000 EUR. Zaradi kršitve je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

20.08.2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti   smo   bili  obveščeni  o  prometni  nesreči  II.  kategorije  z samoudeležbo  kolesarke.   Ugotovljeno je bilo, da je voznica kolesa zaradi neprilagojene  hitrosti izgubila nadzor nad kolesom in padla po vozišču ter se  poškodovala. S kraja je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Materialna škoda znaša 10 EUR. Povzročiteljici bo naknadno izdan plačilni nalog.

21.08.2021
PROMETNA  NESREČA  II.  KATEGORIJE  V  MENGEŠU,  VOŽNJA BREZ
VOZNIŠKEGA  DOVOLJENA,  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA  IN  PREPOVEDANIH  SUBSTANC, NAMEŠČENE UKRADENE REGISTRSKE TABLICE IN ZASEG MOTORJA
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta v prometni nesreči udeležena voznik motornega kolesa in voznica   osebnega   avtomobila.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi nepravilnega  razvrščanja  v  krožnem  križišču  s  strani voznice osebnega avtomobila.  V  nadaljevanju  postopka  je  bilo  ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa vozil pod vplivom alkohola (0.94mg/l) kot tudi pod vplivom
prepovedanih  substanc.  Prav  tako je bilo ugotovljeno, da ima na motornem kolesu  nameščeno  registrsko  tablico,  ki ne pripada navedenemu motornemu kolesu  in  je beležena kot ukradena. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče  na  kraju izdali plačilni nalog, zoper udeleženca prometne nesreče pa  bodo  zaradi  več  kršitev  cestno  prometnih  pravil podali obdolžilni predlog  na pristojno sodišče. Zaradi nameščene odtujene registrske tablice pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2021/2022
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.
Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here