Festival čebelarskih pesmi Pod zvezdami

0
744

Tokratni že peti, bolje šele peti, ker je lani odpadel, festival čebelarskih pesmi, se je tokrat v petek 3. septembra odvijal pred čebelarskim centrom Slovenije, v lepem okolju s pogledom na bližnjo cerkev. Potekal je skupaj z praznovanjem občinskega praznika občine Lukovica.
Želja mnogih nastopajočih, ki jim manjka ne samo vaj, ampak tudi nastopov, je bila, da se organizira festival in to na prostem. In smo ga dobili,  že 5. festival čebelarske pesmi, tokrat na prostem, ki ga je povezovala Barbara Dimc. Vreme nam je odlično služilo in pevci in pevke so peli, tako kot je treba. Še prej sta jim spregovorila predsednik ČZ Slovenije Boštjan Noč in podpredsednik Marko Alauf.
Namen festivala ostaja isti od prvega festivala dalje, ohranjati  pevsko zborovsko petje in spodbujati k izvajanju nedvomno številčnih in malo znanih pesmi s čebelarsko vsebino, skladatelje pa spodbujati  k pisanju novih. Tako so tokrat na festivalu čebelarskih pesmi Pod zvezdami zapeli: moški pevski zbor Janko Kersnik Lukovica, ženski pevski zbor Večernica, društvo Skrinca, dramsko pevska skupina Zarja, ženski pevski zbor Vesele kmetice, mešani pevski zbor Društva upokojencev za Selško dolino, ljudske pevke Predice, ženski pevski zbor DU Rožna dolina ter moški komorni zbor Čebelarske zveze Slovenije.
Pred podelitvijo priznanj je predsednik ČZ zbranim pevcem in pevkam dejal, da ima vedno kakšno idejo, zato vabi pevce ČZ da zapojejo Slakovega Čebelarja, ostali pa po svojih močeh, oziroma glasu lahko tud zabrundajo. Večer so obogatili še z medeno kulinariko, saj so pripravili ˝palačinko velikanko˝ in jo posladkali z medom. In veste, da ni tako slabo.

djd

Oglasno sporočilo