Kronika policijske postaje Domžale (od 30.8. do 5.9.2021)

0
450

30. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno kršiteljico, ki je imela v posesti manjšo  količino  prepovedane  droge.  Policisti  so  drogo  zasegli, zoper mladoletno pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30. 8. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da so neznani storilci s kamnom razbili steklo na pritličnem oknu na stanovanjski  hiši,  nato  pa  so  s  kraja zbežali, ker so bili zaloteni s strani soseda od lastnika. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval  za  okoli  300  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

31.08.2021 – TATVINA VRTNE GARNITURE
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  vrtne  garniture  v enem izmed lokalov.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v noči med 30.08.2021 in  31.08.2021  odtujil  več  kosov  lesenih  miz, klopi ter senčnikov  ter oškodoval  lastnika  za  okoli  2.600  EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

31.08.2021 – ODKRITO UKRADENO VOZILO IN PRIJETE OSEBE
Policisti  so  med  kontrolo  zaustavljali osebni avtomobil, za katerega je bilo  pred  tem  ugotovljeno,  da  je  v  evidencah  policije  beleženo kot ukradeno.  Voznik  omenjenega vozila na zvočne signale in svetlobne luči ni zaustavil in je z vožnjo nadaljeval. Po zaustavitvi je voznik iz omenjenega vozila  zbežal  s kraja, sopotnika pa sta bila s strani policistov prijeta. Zoper  oba  je  bilo odrejeno pridržanje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

31.08.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO OTROKA
Policisti  smo  bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije z udeležbo otroka.  Ugotovljeno je bilo, da je otrok zaradi nepravilne strani in smeri vožnje  s  kolesom  trčil  v  osebni avtomobil ter se pri tem poškodoval. S kraja  je  bil  odpeljan  z  reševalnim  vozilom.   Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.09.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  smo  bili  obveščeni  o prometni nesreči I. kategorije med dvema voziloma.  Do  prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika enega izmed  voznikov,  pri  tem  pa  je nastala materialna škoda za skupno 1.000 EUR . Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

01.09.2021 – TATVINA MOPEDA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini mopeda – kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  v času med 31.08.2021 in 01.09.2021  iz  odklenjene  garaže  ob stanovanjski hiši odtujil zaklenjen, registriran  moped  –  kolo  s  pomožnim motorjem znamke Tomos Flexer, bele barve.  Materialna  škoda  znaša   za  okoli 700 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

01.09.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije med voznikom osebnega  avtomobila  in voznika motornega kolesa. V prometni nesreči se je voznik  motornega  kolesa  poškodoval  po nogi in je bil s kraja odpeljan z reševalnim  vozilom na UB KC Ljubljana.  Po pregledu posnetkov videonadzora bo ugotovljen povzročitelj prometne nesreče, zoper njega pa bo nato izrečen tudi ustrezen ukrep. Materialna škoda znaša skupno 2.000 EUR.

02.09.2021 – TATVINA NEREGISTRIRANEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini neregistriranega vozila. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani  storilec v času med 31.08.2021 in 02.09.2021 iz zavarovanega  parkirišča  odtujil  neregistrirano  vozilo znamke Alfa Romeo skupaj z rezervnim ključem in prometnim dovoljenjem. Materialna škoda znaša 700 EUR. Policisti  nadaljuje z delom.

02.09.2021 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO
Policisti  smo  obravnavali  tatvino  denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec izkoristil odsotnost in nepazljivost oškodovanca in mu iz betonske  škarpe stanovanjske hiše odtujil denarnico z vsebino.  Materialna škoda znaša 80 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

02.09.2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec na vzvod odprl vhodna vrata kurilnice, ki se nahaja  v  stanovanjski  hiši in iz nje odtujil električno kolo. Materialna škoda znaša skupno 2.550 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

02.09.2021  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113A ČL. ZP-1
Policisti  smo  bili  obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo treh  vozil,  povzročitelj prometne nesreče pa je s kraja odpeljal ne da bi posredoval  potrebne  podatke  ali  obvestil  policijo.  Na  kraju  je bilo ugotovljeno,  da  je  do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni  razdalji.  Povzročitelj  je  bil  izsleden  naknadno  na domačem naslovu,  kjer  je bil tudi opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven.  Zaradi  vožnje  pod  vplivom  alkohola je bilo odvzeto vozniško dovoljenje po 113/a čl. Zakona o prekrških ter prepovedana nadaljnja vožnja. Ker  je  povzročitelj  trdil,  da  je  zaužil  alkoholno pijačo po prometni nesreči  je  bil  odpeljan  na  strokovni  pregled  na ISM Ljubljana. Zoper povzročitelja je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

02.09.2021 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva  na bencinskem servisu. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  voznik  v vozilo tujih registrskih številk  natočil  za  59.71  EUR  goriva in s kraja odpeljal ne da bi račun poravnal. Policisti nadaljujejo z delom.

03.9. 2021 – TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec iz urejene kolesarnice odtujil tam parkirano moško gorsko kolo  znamke Fuji Nevada zeleno-sive barve in z opisanim lastnika oškodoval za  okoli  500  EUR.  Policisti  v  zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.9. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec iz urejene kolesarnice odtujil tam parkirano električno  kolo  znamke  Giant,  tipa Fathom sivo-črne barve in z opisanim lastnika  oškodoval  za  okoli  2.000  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.9. 2021 – TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  iz  urejene  kolesarnice  odtujil  tam parkirano navadno žensko  kolo znamke Rog temno zelene barve in z opisanim lastnika oškodoval za  okoli  150  EUR.  Policisti  v  zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.9. 2021 – VLOM V REZERVOAR IN TATVINA GORIVA
Policisti   so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  rezervoar  tovornega  vozila. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec vlomil v rezervoar tovornega vozila  in  iztočil,  oziroma  izvršil  tatvino  okoli 500 litrov goriva. Z dejanjem  je  tujec oškodovan za okoli 650 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.9. 2021 – VLOM V KLET IN TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  s  primernim  orodjem  vlomil  v  klet in iz nje izvršil tatvino  moškega  gorskega  kolesa  znamke Head Granger črno-modre barve in športnih copat in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.9. 2021 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  s  primernim  orodjem  na  vzvod  poskušal odpreti vrata vozila,  kar  pa  mu  ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil  za  okoli  500 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.09.2021 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva  na bencinskem servisu. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  voznik  v vozilo tujih registrskih številk  natočil  za  40.71  EUR  goriva in s kraja odpeljal ne da bi račun poravnal. Policisti nadaljujejo z delom.

04.09.2021 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva  na bencinskem servisu. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  voznik  v vozilo tujih registrskih številk  natočil  za  128.64  EUR goriva in s kraja odpeljal ne da bi račun poravnal. Policisti nadaljujejo z delom.

5.9.2021 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvin  osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani  storilec na neugotovljen način odpeljal s kraja bel OA BMW 530. Vrednost vozila je okoli 30.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2021/2022
Šolsko  leto je je pričelo zato se je na naših cestah poveča število otrok. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd.), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd.)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo