Kronika policijske postaje Domžale (od 6.9. do 12.9.2021)

0
798

6. 9. 2021
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je  bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču  zaprla pot vozniku tovornega vozila pri čemer je med njima prišlo do   trčenja.  V  prometni  nesreči  se  je  poškodovala  voznica  osebnega avtomobila  in  bo  zdravniško  pomoč  naknadno  iskala  sama. Policisti so voznici  zaradi  kršitev  določil  ZPrCP  izdali plačilni nalog. V prometni
nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 1.000 EUR.

7.  9.  2021
NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP, HIŠNA PREISKAVA IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni  že  dlje  časa  nad  svojo partnerko izvajal psihično in fizično nasilje,  jo  pretepal in zaklepal v stanovanje ter v njo usmerjal pištolo. Policisti  so  osumljenemu  na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in zoper njega  odredili  pridržanje.  Na  podlagi  odredbe sodišča so policisti pri njemu  opravili  hišno preiskavo  Pri hišni preiskavi so policisti našli in
zasegli  revolver  in  pirotehnične  izdelke.   Osumljeni je bil s kazensko ovadbo  priveden  k  dežurni  preiskovalni  sodnici  na  Okrožno  sodišče v Ljubljani, ki pa zanj ni odredila pripora.

8. 9. 2021
TATVINA PRENOSNEGA RAČUNALNIKA

Policisti  so  bili obveščeni o tatvini prenosnega računalnika. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  vozila izvršil tatvino prenosnega računalnika  in  s  tem  oškodoval  oškodovanca za okoli 550 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo,  da je prišlo do prometne nesreče I. kategorije s pobegom in sicer je neznani  voznik  zaradi  nepravilnega  premika trčil v nepravilno parkirano vozilo oškodovanca, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke. Policisti  so  oškodovancu  zaradi  nepravilno  parkiranega vozila na kraju izdali  plačilni nalog, v zvezi prometne nesreče pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

8. 9. 2021
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti   so   bili  obveščeni  o  poskusu  vloma  v  stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno  je  bilo, da sta neznana storilca s primernim orodjem na vzvod odprla  pritlično  okno  ter  tako  prišla  v notranjost, od koder pa nista ničesar  odtujila,  zaradi  česar je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 9. 2021
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM

Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo,  da je prišlo do prometne nesreče I. kategorije s pobegom in sicer je neznana  voznica,  zaradi  nepravilnega premika (vzvratna vožnja), trčila v parkirano  vozilo  oškodovanke,  nato  pa s kraja odpeljala ne da bi nudila svoje  podatke  oškodovanki.  Na  vozilu  oškodovanke je nastala materialna škoda,  ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil,
v smislu izsleditve povzročiteljice prometne nesreče.

9. 9. 2021
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti   so   bili  obveščeni  o  poskusu  vloma  v  stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl  dvojna drsna vrata ter tako prišel v notranjost, pregledal prostore, nato  pa  iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil kraj zapustil, tako da  je  dejanje  ostalo  pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 5000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 9. 2021
POSKUS VLOMA V KLET

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v klet. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani  storilec z golf palico odstranil okvir ključavnice obešanke in tako  prišel  v notranjost kleti, katero je pregledal, nato pa iz neznanega vzroka,  ne  da bi karkoli odtujil kraj zapustil, tako da je dejanje ostalo pri  poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.09.2021
VLOM V VRTNE LOPE

Policisti  smo bili obveščeni o vlomu v vrtne lope. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani  storilec s primernim orodjem in na vzvod odstranil ključavnice obešanke  na  štirih vrtnih lopah iz ene pa je odtujil baterijski vrtalnik. Materialna škoda znaša 100 EUR. Lastnikov treh vrtnih lop policisti še niso ugotovili zato nadaljuje z delom.

10.09.2021
TATVINA KOLESA

Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  izkoristil  odsotnost  oškodovanca  in mu iz kolesarnice odtujil zaklenjeno moško kolo znamke Nakamura, črne barve. Materialna škoda znaša 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

10.09.2021
POŠKODOVANJE FASADE – GRAFITIRANJE

Policisti smo bili obveščeni o grafitiranju  po fasadi zgradbe. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec z črnim in belim sprejem na fasado zgradbe napisal  ACAB  in  s  tem  etažne  lastnike oškodoval za 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.09.2021
VLOM V POSLOVNI OBJEKT

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  vlomu v poslovni objekt. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  preko  noči s primernim orodjem in s silo telesa  vlomil  v  poslovni prostor, nato iz omare v notranjosti vzel ključ omare,  v  kateri  so  hranili gotovino in iz nje odtujil za okoli 850 EUR. Nastala materialna škoda znaša okoli 919 eur. Policisti nadaljuje z delom.

MOTORISTIČNA SEZONA
Vsem  voznikom  enoslednih  motornih  vozil  svetujemo,  naj  bodo predvsem izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo razmeram na cesti!  Vabimo  vas,  da  obiščete  spletno  stran  Policije  na povezavi ” https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-vecjo-varnost-motoristov
“, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete  lahko  najdete  tudi  na YouTube kanalu “Slovenska policija”. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo