“Brez navijačev nam ne bi uspelo”

0
275

Domžale in Maribor sta še petič zaporedoma odigrala tekmo, ki je vsebovala več kot štiri zadetke. Pri gostih so bili natančni Blaž Vrhovec, Nino Žugelj in Ognjen Mudrinski, pri Domžalčanih je najprej presenetil Enes Alić, vrnitev pa sta zrežirala vezista Senijad Ibričić in Zeni Husmani.

‘Lahko bi rekel, da gre za enega pomembnejših remijev, saj nam je vlil kar nekaj samozavesti. Tokrat smo videli vrhunsko tekmo. Z vsem, kar se je dogajalo, od nove himne, nastopa skupine IMSET, odličnega obiska in izjemne podpore skozi vse težke trenutke, je bilo na koncu zares lepo izenačiti in priti do velike točke. Takšne tekme si slovenski nogomet zasluži,” je medijem zaupal branilec Sven Šoštarič Karič.

O poteku obračuna, ki si ga je ogledalo kar 1800 gledalcev, je dejal: ”Prvi polčas je bil slabši. Po nepotrebno prejetem golu s prostega strela smo se postavili na zadnjo nogo, med premorom pa smo se morali zbrati. Vse misli smo nato usmerili v napad. Želeli smo biti bolj agresivni pred vrati Maribora in večje število predložkov tudi ustrezno izkoristiti. Po prvem doseženem zadetku smo na igrišču začutili energijo naših navijačev. Vedeli smo, da se lahko vrnemo, a gostje so nas s tretjim zadetkom nekako presekali. Mogoče je kdo že obupal, vendar po zaslugi fantastične podpore nam je v zaključku tekme uspelo dvakrat zadeti. Brez takšnega vzdušja nam to zagotovo ne bi uspelo, zato hvala vsem, ki so prišli!”

Slabih 15 minut do konca obračuna so bili rumeni v izgubljenem položaju, a s pomočjo video sodnika je upanje v trenutku oživelo: ”VAR nam na trenutke kar pošteno para živce, a vseeno je že bolje malce več počakati, saj se s tem odpravljajo napake, ki se jih na prvi pogled spregleda. Zagotovo gre za zelo dobro novost. Slovenski nogomet bo s tem samo pridobil. VAR je tokrat potrdil igranje z roko in znižanje zaostanka je prišlo v idealnem trenutku,” je sklenil Šoštarič Karič. Mladi branilec bo s soigralci nove točke iskal že v sredo, ko bo ob 17. uri na koprski Bonifiki odigrana zaostala tekma 4. kroga Prve lige Telemach.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo