Naglič prvi državni prvak v kratkem krosu

0
991

Za konec sezone so se gorski kolesarji v Ljubljani prvič pomerili za naslove državnih prvakov v kratkem krosu. Naslova v moški elite kategoriji se je veselil član Calcit Bike Teama Rok Naglič.

Tekmovalci so se za majice slovenskih prvakov pomerili na progi v Bike Parku Ljubljana, za državne naslove pa sta šteli le članski kategoriji.
Naglič je na 11 krogov dolgi dirki za 18 sekund premagal Matevža Govekarja in za 20 sekund člana A ekipe kamniškega kluba Blaža Žleta. Matic Kranjec Žagar je končal kot deveti, Tilen Jagodič kot deseti.
Maruša Knap je bila tretja v ženski elite kategoriji, pred njo sta končali Tanja Žakelj na prvem in Vita Movrin na drugem mestu.
Med mladinci je tretje mesto osvojil Ambrož Vovk, za njim sta končala klubska kolega Vid Brezar in Nal Auer. David Jagodič je bil sedmi in Matic Ulčar osmi.
Na Krku je potekal maraton Krk’n’roll. Luka Tavčar se je izkazal z zmago na kraljevski trasi (70,5 kilometra, 1352 višinskih metrov) in slavil s skoraj 12 minutami prednosti pred prvim zasledovalcem. Ob tem je Tavčar postavil drugi čas absolutno, hitrejši je bil Avstrijec Christoph Soukup.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here