Odprtje fotografske razstave Ilone Mrgole v Domu kulture Kamnik

0
1437

V sredo, 13. januarja, je potekalo spletno odprtje razstave z naslovom Grounded, fotografinje Ilone Mrgole.

Kamnik – Ilona Mrgole (1994) je predstavnica mlajše generacije fotografov, ki se je po zaključeni Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani odločila za študij na Akademiji Willem de Kooning v Rotterdamu, v začetku lanskega leta pa je bila na študijski izmenjavi na univerzi Emily Carr v Vancouvru, kjer je začela nastajati serija Grounded, s katero se predstavlja v galeriji Doma kulture Kamnik.

Med raziskovanjem novega okolja je nabirala kamne različnih oblik in jih odnesla v studio, kjer je začela graditi skulpture. Takrat je projekt dobil nov pomen. Ni šlo namreč le za postavljanje skulptur, ampak tudi za uravnoteženje same sebe in svojih čustev v času karantene in daleč od doma. Tako je nastalo poetično potovanje v minimalizem, obliko in sebe. Kot pravi, je izraz ravnovesje v njenem svetu našel nov pomen.

Ilona Mrgole je že od otroštva v intenzivnem stiku z naravo, od potikanja po gozdovih v okolici Kamnika, pohajanja po Kamniških Alpah do obiskovanja bohinjskega konca. Kako veliko ji pomeni narava, se je zavedala šele, ko je pred štirimi leti zapustila Kamnik. Od takrat s svojim delom raziskuje odnos človeka z naravo, s pridobljenim znanjem pa odkriva tudi sebe.

Je članica Foto kluba Kamnik, kjer je že večkrat razstavljala, Grounded pa je njena prva samostojna razstava. Zaradi zaprtja galerij in muzejev, si razstave trenutno ni mogoče fizično ogledati. Takoj ko bodo galerije ponovno odprte, bo razstava na ogled v času uradnih ur doma kulture, torej ob ponedeljkih, torkih in petkih od 10. do 12. ure. V galerijo bo lahko vstopila le ena oseba.

Foto klub Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here