“Začeli smo preveč pasivno”

0
440

Koper je dobil tudi drugo medsebojno tekmo v letošnji sezoni. Vodilni zadetek Janeza Piška je z dvema goloma že v prvem polčasu izničil Maks Barišić, nato je sledilo izenačenje Dejana Georgijevića, tretji gol Primorcev pa je ob koncu obračuna dosegel Osuji Bede Amarachi.

Glavni trener Dejan Djuranović je po končani tekmi povedal: “Začeli smo preveč pasivno. Igre nismo prenesli na njihovo polovico in takoj smo zašli v težave. Na srečo ni bilo kazni, smo pa hitro uspeli povesti. Takoj za tem krasna priložnost za povišanje vodstva, a dobili smo dva zadetka s strani Maksa Barišića, ki je dodana vrednost Kopra. Zaradi njega so tudi vodilno moštvo lige. V drugem delu je sledil dober odgovor mojih fantov. Sprva so nam razveljavili regularen zadetek, Georgijević pa je bil tik za tem še enkrat natančen. Na našo žalost nismo dosegli tretjega gola. To je uspelo Kopru, ki je izkoristil nepazljivost pred našim golom in zasluženo zmagal.”

Djuranović o živahnem drugem polčasu meni naslednje: “V drugem delu igre smo prikazali dinamičen nogomet in pravo željo po pozitivnem rezultatu. Prišli smo v lepe priložnosti, ni nam uspelo zadeti, a verjamem, da se nam bo kmalu rezultatsko obrnilo na bolje. Glede VARa sem že pred časom dejal, da ga imamo zaradi pravičnih sodniških odločitev, pri tem pa zagotovo vsi nismo v enakopravnem položaju. Na enih tekmah VAR je na voljo, na drugih ne. Upam, da bo do sprememb s strani odgovornih prišlo kmalu. VAR mora biti prisoten na vseh tekmah in tako bomo vsi zadovoljni.”

Dvoboj s Koprom je zaznamovalo pet zadetkov in pa tudi nepričakovana zamenjava domačih vratarjev v 34. minuti tekme. Ajdina Mulalića je nadomestil 17-letni Lovro Štubljar, član kadetske reprezentance Slovenije, ki v klubu brani za mladinsko zasedbo: “Ajdin je igro zapustil zaradi težav s hrbtom. Sprememba med vratnicama je imela vpliv na tekmo, saj je manjkal tudi Klemen Mihelak, ki je prav tako poškodovan. Na zelenico je stopil naš perspektivni mladinski vratar Lovro Štubljar. Debi je zanj mogoče prišel ob nepravem trenutku, a za Lovrota je to prva članska izkušnja med elito. Nekje je potrebno začeti braniti in v nogometu se tudi to dogaja,” je sklenil Djuranović. Slednji bo z Domžalčani znova na delu v soboto, ob 15h, ko sledi gostovanje pri NK Bravo.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo