Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18.10. do 24.10.2021)

0
460

18.10.2021
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V križišču Cankarjeve in regionalne ceste je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega razvrščanja pred križiščem voznika tovornega vozila s cisterno, ki je trčil v vozilo voznice, ki je pravilno vozila po svojem voznem pasu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo pobegli voznik le te izsleden mu sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PRIJAVA NASILJA
Bivši partner prijaviteljice, ne sprejme, da je njuna ljubezenska zgodba končana, tako kljub njenim opozorilom naj preneha z nadlegovanjem, klicanjem in pisanjem nespodobnih sporočil njej in njeni družini le ta ne preneha. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

19.10.2021
NAJDENO EKSPLOZIVNO TELO
Med prenavljanjem stanovanjskega bloka, so delavci na podstrešju stanovanjskega bloka našli defenzivno ročno bombo M-38, ki izvira še iz časa druge svetovne vojne. Policist je zavaroval kraj do prihoda bombnega tehnika državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki je na območju Podgorja poskrbel za uničenje le te.
Znaki kaznivega dejanja oz. prekrška niso bili ugotovljeni, dogodek pa je zabeležen v policijskih evidencah.

INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je kršitelj kar na cesti verbalno napadel, grozil, žalil in pozival k pretepu prijavitelja, ki je seveda trezno premislil in se raje umaknil in dogodek prijavil. Po vseh zbranih obvestilih, bo vročekrvnežu izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSODILA DENAR
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in na zapisnik podala prijavo za kaznivo dejanje “Goljufije” s tem, da je znancu posodila denar, katerega pa kljub podpisani pogodbi še ni prejela. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

20.10.2021
PIJAN VOZNIK
Policista sta pri nadzoru hitrosti na Ljubljanski cesti, ustavila voznika s težko nogo, za katerega pa se je izkazalo da vozi še pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog za prehitro vožnjo in odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo v kratkem srečal tudi s sodnikom.

TATVINA DENARNICE
V nakupovalnem centru Supernova je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz nahrbtnika odtujil denarnico z vsebino in odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POMOČ PRI PREVOZU
Policisti so na podlagi zaprosila zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik nudili pomoč pri prevozu bolne, agresivne in nepredvidljive osebe v psihiatrično kliniko v Ljubljano, kjer je ostal na zdravljenju. Beleženo v poročilo dežurnega.

21.10.2021
REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE
Policisti so na podlagi zaprosila Okrožnega sodišča Ljubljana realizirali odredbo za privedbo zoper osebo, katera se ni sama zglasila na sodišče in ni prevzemala pošte. Beleženo v poročilo.

PROMETNA NESREČA
V krožišču pri Supernovi se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

22.10.2021
ZELIŠČAR NA KRIŽU
Policistka je na Križu kršitelju zasegla plastificirano vrečko z vršički neznane zelene rastline in kovinski mlinček z neznano zeleno snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

DELOVNA NESREČA
Policisti so bili obveščeni o nesreči pri delu v enem izmed podjetij na območju Kamnika. Do nesreče je prišlo na stroju hidravlična stiskalnica, ki je bila v tem času nastavljena na ročno in ne na avtomatsko upravljanje kar pomeni drugačen sistem dela in je delavcu med opravljanjem dela stisnila roko. Delavec je zadobil telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje. O nesreči je bil obveščen delovni inšpektor, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

24.10.2021
INTERVENCIJA
Policisti so v Komendi obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla in nedostojno vedla soseda. Vročekrvnežema je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Policijska postaja Kamnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo