Kronika policijske postaje Domžale (od 8.11. do 14.11.2021)

0
304

8. 11. 2021 – VLOM V VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec med zgornji rob sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet  in  tako  vrat odprl na vzvod. Nadalje je pregledal notranjost ter odtujil vozniško dovoljenje in 80 EUR, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 400 EUR.

9. 11. 2021 – VLOM V GRADBENI ZABOJNIK
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v gradbeni zabojnik. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  na  gradbišču  neovirano  pristopil  do gradbenega zabojnika,  katerega  je  z  neznanim  orodjem, na vzvod, skozi vhoda vrata zabojnika,  odprl  in  iz  notranjosti odtujil brusilko za beton in sesalec zraka.  Z  opisanim  dejanjem  je storilec podjetje oškodoval za okoli 750. EUR.

11. 11. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi garažna vrata, vlomil  v  stanovanjsko  hišo  in  iz notranjosti odtujil zlatnino v skupni vrednosti cca. 500 EUR.

11. 11. 2021 – TATVINA PRIKLOPNIH VOZIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini priklopnih vozil. Ugotovljeno je bilo,  da je storilec iz makadamskega parkirišča, z drugačnim premagovanjem ovir,  na neugotovljen način, vzel lastniku njegovi tam parkirani priklopni vozili  znamke  Krone,  tip SD Profi Liner, s sivo cerado in znamke Fliegl, tip  SDS 380, sive barve, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 23.000 EUR.

12.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v prednji del  parkiranega  vozila,  nato  pa  s  kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke  oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša  okoli  300  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

13.11.2021 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZASEG VOZILA PO 23.ČLENU ZPRCP
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika,  ki je storil več CPP prekrškov (prehitevanje  kolone  v križišču preko polne črte..). Pri postopku je bilo ugotovljeno,  da  je  voznik  vozil  vozilo  pod  vplivom  alkohola in brez veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Na kraju mu je bilo zato na podlagi 23. člena  ZPrCP  zaseženo  vozilo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti  bodo  zoper  kršitelja  zaradi  več  kršitev CPP napisali enotni
obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

13.11.2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je NN storilec na parkirišču med zgornji rob voznikov vrat in  streho  parkiranega  vozila, potisnil neznan predmet, napravil vzvod in tako  odprl vrata vozila. Pregledal je notranjost in iz nje odtujil usnjeno moško denarnico z vsebino. NN storilec je s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.11. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

13.11.2021  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA  IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113/a. ČLENU ZP-1
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  le  tega  vozil  pod  vplivom  alkohola. Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo tuje vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14.11.2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila  odtujil  za  okoli  258  litrov  goriva.  Policisti  nadaljujejo  z zbiranjem obvestil.

14.11.2021 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na parkirišču med zgornji rob sovoznikovih vrat in streho vozila  potisnil  neznan predmet in poskušal odpreti vrata na vzvod, kar pa mu  ni  uspelo  in  je  nato s kraja odšel. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo