»Kaj nam pa morejo, če smo vesel….«

0
382

Tako je zazvenela uvodna  skladba  citrark in kitaristov Društva Lipa Domžale v dneh okoli veselega Martinovanja, (op. ko je bilo to iz znanih razlogov še dovoljeno), v KD Črnuče, pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik.  S svojim pol urnim repertoarjem veselih ljudskih in narodnih ter ponarodelih skladb, ob katerih smo tudi zapele, smo dopolnile program  organizatorja prireditve KUD Svoboda Črnuče. Pod vodstvom zborovodje Marka Tirana je nastopil še Mešani pevski zbor  Medis Črnuče in v okviru tega zbora še ženski pevski zbor. Naša kolegica Martina Podobnik je zapela z obema zboroma, citrala z nami in  s kolegico Ivi  zapela solo ob spremljavi citrark in kitaristov. Lahko bi rekli, da je bil njen večer, saj je nastopila v vseh točkah programa.

Program smo zaključili  s skladbo Mi se imamo radi, ob kateri je  s petjem občinstva zadonela  vsa dvorana  in  si z močnim ploskanjem izborila, da smo zaigrali še dodatno skladbo, ki jo imamo pogosto »v rezervi«.

Citrarke in kitaristi po več ur v tednu trdo vadimo  doma in nato še skupaj z našo Damjano v prostorih Lipe. Ni vedno lahko, a nas  motivira in spodbuja bučno ploskanje poslušalcev, dobra volja, ki jo vedno ima  na voljo vsaj nekdo od nas, ter tople  nevidne vezi prijateljstva, ki so se  skozi leta skupnega dela spletle med nami.

Tekst in foto: Anica Justinek

 

Oglasno sporočilo