Domžalskim karateistom 17. naslov SKIF državnih prvakov

0
1224

Na državnem SKIF Slo. Prvenstvu 2021, v tehničnih disciplinah – kumite, je domžalski karate klub Atom, z 10. zlatimi, 1. srebrno in 2. bronastima medaljama, prepričljivo osvojil naslov državnih prvakov in tako slavil že sedemnajsto lovoriko prvakov, od leta 1992, je osvojil še dvakrat drugo mesto in dvakrat tretje mesto. V tej disciplini so bili domžalski karateisti in karateistke, zaporedno državni prvaki od leta 2002 – 2015. Očitno zopet prihaja zlata generacija.

Z vsemi zaščitnimi ukrepi proti širitvi virusa C19, se je 27. 11. ekipa Karate kluba Atom Domžale, udeležila SKIF Slo. DP 2021, v tehničnih disciplinah – kumite.

Državno prvenstvo je potekalo v veliki športni dvorani Ruše.

Organizator, Shotokan Karate-Do Internacional zveza Slovenije je skupaj z karate klubom Ruše, tekmovanje pripravila vzorno. Glede na čas, ki ga preživljamo v svetu in doma, v borbi proti okužbam z kovidom, je tekmovanje pripravila na dveh tatamijih-boriščih in seveda po trenutnih zaščitnih predpisih.

Sodniki so s sojenjem opravljali praktični del izpitov za potrditev licence 2021/2022.

Karate klub Atom Domžale, ima nove državne prvake, Liam Letić, Leon Tshenolo Strauss Tlhaolang, Matic Plavec v dveh kateg,, Boštjan Ukmar v dveh kateg., Jakob Šernek in podprvak Blaž Dragar, kateri je posamezno dosegel še eno tretje mesto – mladinci. Fantje so se pomerili tudi ekipno in tako dosegli še eno 3.mesto in kar trikrat 1.mesto, ekipni boji. Avtor Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi, zadovoljstva ni skrival, a skrb vseeno ostaja, saj razen njega, (komisija), nihče od klubskih sodnikov ni potrjeval licence.

Končni vrstni red prvih treh:

  1. Atom Domžale, 256 točk;
  2. Tromejnik Kuzma, 190 točk;
  3. Kanazawa Dojo Maribor 168 točk.

Atom Domžale, zaradi resne, jesenske kovid situacije, ki je bila z obolevnostjo v strmem porastu, že drugič zaporedoma ni uspel realizirati 14. Karate-Do turnirja za pokal Domžal, ki je bil vsa leta mednarodno močno obiskan.  Do konca leta se bo klub udeležil 28. pokalnega turnirja Tromeja Kuzma, ki bo v decembru.

Zenmedia

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here