Kronika Policijske postaje Kamnik (od 22.11. do 28.11.2021)

0
314

22.11.2021
PONAREJEN BANKOVEC
Dobro, da ima zaposlena na banki že dolgoletne vsakodnevne izkušnje s preštevanjem denarja. Tako je tega dne pri štetju dnevnega depozitnega pologa fizične osebe zaradi suma, da gre za ponarejen bankovec iz prometa izključila le bankovec za 20 eur. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču Zdravstvenega doma Kamnik je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila nerodna voznica. Le-ta je namreč, zaradi nepravilnega premika vozila »cepila« prometni znak in oplazila živo mejo. Na kraju je prejela plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ODKLON PREIZKUSA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi 113/a člena začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje in bo poslano z obdolžilnim predlogom na pristojno sodišče.

23.11.2021
TATVINA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški izvršil tatvino artiklov v skupni vrednosti 89.97 eur. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu Delavske hranilnice na Glavnem trgu. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in z dokazili denar prevzame.

HIŠNA PREISKAVA
Policisti so v Kamniku na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na kateri so zasegli cca. 3 g neznane snovi rastlinskega izvora. Zoper prekrškarico sledi hitri postopek z odločbo.

24.11.2021
TATVINA DENARNICE
Iz stanovanja na Duplici je delavec med obnovitvenimi deli odtujil denarnico z vsebino in si po tem takem vzel predplačilo za svoje delo. Sledi zbiranje obvestil in zoper dolgoprstneža kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
V krožišču v Podgorju se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

25.11.2021
NAJDENO KOLO V ŠMARCI
Občanka je v Kamniku na Železniški postaji našla moško gorsko kolo znamke X-FACT, tip Mission, črne barve z rdeče belimi črtami, številka okvirja pa GI-400883883. Občana-ko, ki pogreša svoje kolo naprošamo, da ga z ustreznimi dokumenti prevzame na policijski postaji.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Podhruška obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zakrivil, že vidno decembrsko razpoložen voznik, ki je imel občutek, da vozi po bob stezi. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko škarpo na naslovu, vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo vozilu. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog za vse pridelane prekrške in odvzeto vozniško dovoljenje, pa se bo voznik v kratkem srečal tudi s sodnikom.

26.11.2021
PROMETNA NESREČA
V krožišču pri trgovini Lidl se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, ki jo je povzročila nestrpna voznica, ki je izsilila prednost vozniku s katerim sta trčila. Le po čudežu in sreči se doslej ni zgodilo nič hujšega razen razbite pločevine, voznica pa se je ob prihajajočem veselem decembru zadovoljila s plačilnim nalogom.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Suhadolah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanjski hiši. Žurerki je bil na kraju izdan plačilni nalog.

27.11.2021
POSKUS VLOMA
Neznani storilec je poskušal vlomiti skozi okno, kar pa mu ni uspelo, tako je ponovno zbral moči in na vzvod skozi vhodna vrata le vstopil v stanovanjsko hišo, jo pregledal, vendar ni našel nič zanimivega in jo zapustil s prazno vrečo. Policisti s preiskavo še nadaljujejo, če pa nespretnega vlomilskega ptička izsledijo, pa bo s pomočjo sodišča, poslan na posebno izobraževanje.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta v Kamniku kršitelju zasegla plastificirano vrečko z vršički z neznano zeleno snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper »travčkarja«, uveden hitri postopek.

28.11.2021
PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o nasilju v družini, kjer je bil kršitelj v družinski skupnosti do svoje izven zakonske partnerice fizično in psihično nasilen, jo žalil zmerjal, ter ji večkrat grozil zoper njeno telo in življenje. Oškodovanka se je morala zaradi neprimernega vedenja tudi večkrat umakniti iz lastne hiše in jo s tem dejanjem spravljal v podrejeni položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo