Zvezdniški ciklokros v Ljubljani z odličnimi rezultati Calcitovcev

0
452

V nedeljo je bila v Ljubljani, ob hipodromu Stožice, druga dirka slovenskega pokala v ciklokrosu. Zasedba je bila zvezdniška, saj sta bila na startu izvrstna slovenska cestna kolesarja Tadej Pogačar in Luka Mezgec, v boj z njima pa se je spustil tudi član A ekipe kamniškega Calcit Bike Teama Matic Kranjec Žagar, ki je bil peti. Na zmagovalnih stopničkah v mlajših kategorijah so končali Gašper Štajnar, Vid Žonta in Hana Kranjec Žagar.


Dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji Pogačar je na koncu za seboj pustil Mezgeca in tretjega Matevža Govekarja. Četrti je bil Anže Ravbar, Matic je na petem mestu zaostal dobri dve minuti.

»Včeraj se je v Ljubljani odvijala druga dirka za slovenski pokal ciklokrosa. Konkurenca je bila zelo močna, saj sta na dirko prišla tudi Pogačar in Mezgec, zato sem imel še več motivacije za dober rezultat. Prva dva kroga sem vozil v ospredju z najboljšimi. Tempo mi je bil malce previsok, zato sem skupino spustil in se konstantno vozil na 4. ali 5. mestu. Proga je bila zelo blatna, kolesa pa težka, zato sem vesel, da sem celo dirko odvozil brez večjih težav. V zadnjih sekundah dirke mi je spodrsnilo in izgubil sem eno mesto. Tako sem dirko zaključil na 5. mestu. Z dirko sem kar zadovoljen. Upam pa, da bom še kdaj dobil priložnost dirkati s takimi zvezdami,« je dirkaško nedeljo opisal Matic.

Na startu so bili še trije Calcitovci, vsi v mlajših kategorijah. Gašper Štajnar je bil najboljši med mlajšimi mladinci. Vid Žonta je bil tretji med dečki B, na tretjem mestu je končala tudi Hana Kranjec Žagar med mladinkami.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo