Kronika Policijske postaje Kamnik (od 27.12.2021 do 2.1.2022)

0
367

27.12.2021
INTERVENCIJA NA OBMOČJU KOMENDE
Na območju Komende so policisti posredovali pri družinskem sporu, vendar je kršitelj kraj že zapustil pred prihodom policistov, po vseh opravljenih razgovorih oz. zbranih obvestilih, mu bo izdan plačilni nalog.

28.12.2021
PIROTEHNIKA
Na območju Kamnika naj bi mladostniki metali petarde, zaradi česar so policisti opravili poostren nadzor mestnega jedra in pri tem izvedli identifikacijske postopke z mladoletnimi osebami. Pirotehnična sredstva oz. petarde so bile zasežene, po opravljeni analizi-kategorizaciji pirotehničnih sredstev, pa sledi zoper kršitelje še ukrep, Obdolžilni predlog.

PIROTEHNIKA
Istega dne so bili policisti poslani v ZD Kamnik, kjer se je nahajal fant, ki se je poškodoval s pirotehničnimi sredstvi in zadobil opekline oči in obraza. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep oz. obdolžilni predlog.

29.12.2021
ALKOHOLIZIRANI VOZNIK
Policisti so zaznali voznika, ki je kazal znake nazanesljive vožnje, zaradi česar je bil ustavljen in kontroliran. Ker je kazal znake opitosti mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da voznik vozi pod vplivom alkohola. Zaradi tega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog na sodišče.

30.12.2021
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Varnostnik je trgovini opazil moškega, ki je v nahrbtnik dajal izdelke s polic, nato pa želel mimo blagajne oditi, ne da bi plačal, zaradi česar ga je varnostnik zadržal in o dogodku obvestil policiste. Ti so s tatom opravili postopek, zoper njega pa bo podana kazensko ovadbo zaradi tatvine.

31.12.2021
VLOM V GOSTINSKI OBJEKT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal, policisti pa so na kraju ugotovili da je NN storilec, na vzvod odprl vrata objekta in iz notranjosti odtujil denar. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

01.01.2022
POŽAR
Policisti so bili poslani na požar, kjer so z ogledom ugotovili, da je do požara prišlo v kuhinji, zaradi pregretega olja v posodi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

02.01.2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so med Tunjicami in Mlako opravili nadzor območja pri čemer so bili opravljeni tudi identifikacijski postopki z mladostniki, ki so se nahajali na navedeni relaciji. Enemu od teh je bil zasežen mlinček z NN snovjo rastlinskega izvora, ki bo poslana na analizo, v kolikor se potrdi sum da gre za prepovedano drogo, pa sledi obdolžilni predlog.

Policijska postaja Kamnik

 

 

Oglasno sporočilo