Kronika policijske postaje Kamnik (od 20.1. do 26.1.2020)

0
1186

20.01.2020
TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Neznani storilec je na območju Ljubljane s parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in tako oškodoval lastnico. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

21.01.2020
VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so v centru Kamnika obravnavali vlom v tovorno vozilo, kjer je neznani storilec iz vozila odtujil električno vrtalko in udarno kladivo znamke Makita in tako oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA
Na Duplici je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom razbil stekla na zadnjih desnih vratih vozila in oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

DRUŽINSKO NASILJE
Občanka se je zglasila na policijski postaji in naznanila nasilje s strani bivšega panterja, ki je večkrat ponižujoče in boleče ravnal s svojo partnerko ter bil pri tem tudi fizično nasilen in na tak način preprečeval njeno gibanje. Sledi zbiranje obvestil in odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

22.01.2020
ZLORABA OSEBNE IZKAZNICE
Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je izgubil osebno izkaznico, s katero je neznanec zlorabil njegove podatke in sklenil naročniško razmerje pri operaterju A1. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DELOVNA NESREČA
V naselju Buč se je med delom, postavitvijo lesenega droga eden od delavcev spotaknil in poškodoval. Zadobil hude telesne poškodbe (zlom goleni). Ker je tuja krivda izključena sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

VLOM V KLET
Policisti so v Kamniku obravnavali vlom v klet in sicer je neznanec s primernim orodjem na vzvod odtrgal okovje za ključavnico obešanko in tako prišel v klet, kjer je odtujil moško treking kolo znamke BULLS, rdeče bele barve in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

23.01.2020
IZGUBA REGISTRSKE TABLICE
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil izgubo registrske tablice in prometnega dovoljenja svojega štirikolesnika. Opravljeni vnosi v evidence, občan pa napoten na pristojne službe.

PRIDRŽANJE DO IZSTREZNITVE
V lokalu na območju Kamnika je pijan občan vpil, grozil in se nedostojno vedel do zaposlenih in gostov lokala. Ob prihodu policistov na kraj se je močno pijan moški zadrževal na terasi lokala in se kljub opozorilom in ukazom policistov ni umiril in ni prenehal s kršenjem javnega reda in miru. Ker je bilo utemeljeno pričakovati, da bo s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do izstreznitve. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog za več kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.

24.01.2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V centru mesta je prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika neznanega voznika v parkirano vozilo, kateri je nato s kraja odpeljal in oškodovancu ni nudil svojih podatkov in tako oškodoval lastnika vozila. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Žejah dvignil denar, katerega je nato pozabil v reži bankomata. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V Črnučah je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, v kateri je bila udeležena voznica in je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano ji je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

25.01.2020
PROMETNA NESREČA
V naselju Rodica se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG NEZNANE SNOVI
V Kamniku je imel policist v postopku občana, kateri je sam izročil dve samozapiralni vrečki z neznano rjavo-zeleno posušeno snovjo rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

26.01.2020
TATVINA OBLAČIL V PALMANOVI
Občan se je zglasil in prijavil tatvino oblačil v Italiji. Ugotovljeno, da neznani storilec iz parkiranega odklenjenega vozila odtujil več kosov oblačil in obutve. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here