Kronika Policijske postaje Kamnik (od 17.1. do 23.1.2022)

0
708

17. 1. 2022
TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so v Podhruški obravnavali tatvino katalizatorja. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTMOBILA
Neznani storilec je v Kamniku poškodoval osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

18. 1. 2022
KAZNIVO DEJANJE ZLORABA BANČNE KARTICE
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela na Ljubljanski ulici v Kamniku v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MOSTAH
Policisti so v naselju Moste obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so v Kamniku obravnavali tatvino registrskih tablic. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

19. 1. 2022
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Kamniku postopek z osebo, kateri so na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli samozapiralno vrečko z NN zeleno posušeno snovjo, rastlinskega izvora. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

SPUŠČEN PES
Policisti so v Kamniku bili obveščeni, da je občanko med sprehodom napadel spuščen nezavarovan pes, manjše rasti in jo telesno poškodoval. Policisti bodo poskušali ugotoviti lastnika psa in mu izdali plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

INTERVENCIJA NA FUŽINAH
Policisti so v Kamniku na Fužinah, kjer opravljajo testiranje PCT, obravnavali kršitev javnega reda in miru. Na omenjenem mestu je zmanjkalo testov o čemer so obvestili stranke, ter jih napotila na testne lokacije, kjer bodo teste lahko opravili. Kršitelju je bil na kraju zaradi nedostojnega in neprimernega vedenja izdan plačilni nalog po Zakonu o
varstvu javnega reda in miru.

20. 1. 2022
POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTMOBILA
Neznani storilec je v Kamniku na Ulici Matije Blejca poškodoval osebni avtomobil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KAZNIVO DEJANJE ZLORABA BANČNE KARTICE
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v Komendi na Glavarjevi cesti obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VINJEN VOZNIK
V naselju Kamnik je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni
predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela na Duplici v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 1. 2022
PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU

Policisti so v naselju Kamnik obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARCI
Policisti so v naselju Šmarca pri piceriji Taverna obravnavali prometno nesrečo s pobegom zaradi premika z vozilom. NN voznik je z neznanim vozilom in registrskimi številkami trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v
cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Vir v Tuhinjski dolini obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi vožnje preblizu desnega roba. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

22. 1. 2022
PROMETNA NESREČA
Policisti so v naselju Lipljah v Tuhinjski dolini obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi vožnje preblizu desnega roba. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA
Policisti so v Komendi obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla soseda, zaradi izpuščenega psa. Kršitelj je verbalno žalil sosedo, zato mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

23. 1. 2022
POGREŠANA OSEBA SUM GORSKE NESREČE
Policisti so na območju Grintovca obravnaval dogodek, od koder so bili obveščeni, da se pogreša planinec, ki je zjutraj odšel na Grintovca in se ne javlja na telefon. Glede na nevarne in zimske razmere na Grintovcu (nadmorska višina 2550 m, prepadi, klože, plazovi) je obstajala velika verjetnost da je prišlo do gorske nesreče. Aktivirana gorska reševalna služba in helikopter. Istega dne ob 17:12 uri se je pogrešana oseba sama
javili in povedala, da ji je zmanjkalo signal ter da se nahaja nepoškodovan pri Cojzovi Koči. Napisan bo uradni zaznamek o dogodku.

POVOZIL SRNO
S strani občanke smo bili obveščeni, da je v Bistričici povozila srno in poškodovala vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne
nesreče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo