Uspešno izvedena reševalna vaja v Leku v Mengšu

0
3426
 • V Občini Domžale je v četrtek, 6. aprila potekala občinska zaščitno-reševalna vaja »Domžale 2017«, v katero je bila vključena tudi Lekova razvojno-proizvodna lokacija v Mengšu. Namen vaje je bil preskus usposobljenosti izvajalcev zaščite, reševanja in pomoči v občini Domžale, s poudarkom na industrijskih objektih. Prav tako smo z vajo želeli preveriti pravilno ukrepanje zaposlenih ob morebitni evakuaciji.Lekova lokacija v Mengšu že več kot 70 let nenehno raste in se razvija. Pomemben del našega razvoja je odgovornost, in sicer tako do zdravja in varnosti naših zaposlenih kakor do lokalnega prebivalstva ter naravnega okolja, v katerem živimo in delujemo.

  Kot del svoje odgovornosti razumemo tudi našo usposobljenost in pripravljenost za primer naravnih in drugih nesreč. Zato imamo na vseh naših lokacijah po Sloveniji redne gasilske in evakuacijske vaje, s katerimi preverjamo svojo pripravljenost in usposabljamo svoje zaposlene.

  »Današnja vaja je pokazala, da je nenehno usposabljanje za ravnanje v primeru naravnih ali drugih nesreč izjemno pomembno. Naši zaposleni so pokazali zelo dobro pripravljenost in poznavanje postopkov v primeru nesreč, pridobljene izkušnje pa bodo dragocene za dopolnitev in posodobitev naših načrtov za ravnanje v takih primerih,« je ob koncu vaje povedal Egidij Capuder, direktor Farmacevtskih učinkovin Mengeš. Ob tem je poudaril: »Prav tako se je skozi vajo ponovno pokazal pomen našega prostovoljnega industrijskega gasilskega društva kakor tudi vseh zunanjih gasilcev in reševalcev. Vsem se iskreno zahvaljujem za aktivno sodelovanje v vaji in njihovo pripravljenost priskočiti na pomoč v vsakem trenutku dneva ali noči!«

  Na vaji je sodelovalo 120 gasilcev, od tega 16 Lekovih iz Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Lek, ter 104 gasilci iz Centra za zaščito in reševanje Domžale, PGD Domžale, PGD Mengeš, PGD Jarše, PGD Loka, PGD Homec, PGD Rova PGD Topole, PGD Pšata, PGD Kamnik, PGD Stop in PGD Trzin. Poleg gasilcev je na vaji sodelovalo 22 reševalcev, od tega šest Lekovih, devet članov Civilne zaščite, dva reševalca iz Zdravstvenega doma Domžale, 4 kolesarji, ki so pripeljali sanitetni  material ter vodja Civilne zaščite za prvo pomoč. V vaji je sodelovalo 22 gasilskih vozil, eno reševalno vozilo ter eno gasilsko vozilo za prevoz ponesrečencev.

  Gasilci PIGD Lek so poziv za reševanje prejeli ob 14.04 in so se mu nemudoma odzvali, prav tako so se nemudoma odzvala okoliška gasilska društva, prvi so na lokacijo prišli v 12 minutah.

 • Lek je v skrbi za varnost svojih zaposlenih in lokalnega okolja na razvojno-proizvodni lokaciji v Mengšu sodeloval v občinski zaščitno-reševalni vaji »Domžale 2017«.
 • Namen vaje je bil predvsem preskus usposobljenosti izvajalcev zaščite, reševanja in pomoči ter preveriti pripravljenost zaposlenih na pravilno ukrepanje.
 • V vaji je sodelovalo več kot 120 gasilcev in 22 reševalcev, tako iz Leka kakor iz okoliških gasilskih društev, Zdravstvenega doma Domžale, Centra za zaščito in reševanje Domžale, Civilne zaščite ter radioamaterji iz Domžal.

 

Vir: LEK d.d.
Fotografije: Barbara Zajc

lek_resevalna_2017_foto Barbara Zajc (1) lek_resevalna_2017_foto Barbara Zajc (2)

 

Oglasno sporočilo