Kronika policijske postaje Domžale (od 31.1. do 6.2.2022)

0
860

31. 1. 2022 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v kateri sata bila udeležena dva osebna vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika enega izmed udeležencev, Po trku pa je voznik enega vozila odpeljal ne da bi nudil podatke soudeleženemu. Pobegli voznik je bil izsleden na naslovu bivanja. Ugotovljeno je bilo, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, vendar pa je
preizkus alkoholiziranosti odklonil. Zaradi navedenih kršitev bo prejel plačilni nalog.

1. 2. 2022 – POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju parkiranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak na pokrovu motorja osebnega vozila, s čimer je oškodoval lastnika vozila za okoli 500 EUR.

3. 2. 2022 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA PO 23. ČL. ZPrCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi neregistrirano osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu policisti na podlagi 23. čl. ZPrCP na kraju zasegli vozilo in odvzeli registrske tablice. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

3. 2. 2022 – NASILNIŠTVO
Policisti so bili poslani na intervencijo v zasebnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sostanovalec davil in večkrat udaril sostanovalko, ker ga je motilo, da v svojem delu stanovanja sprejema obiskovalce. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper osumljenca napišejo kazensko ovadbo.

4. 2. 2022 – KD TATVINA ARTIKLOV IZ PRODAJALNE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec odtujil več kosov zobnih ščetk in dezodorantov in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 230,30 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša
okoli 2000 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

4. 2.2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 2. 2022 – 2 x ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebi, ki sta imeli v posesti manjšo količino snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper oba kršitelja uveden hitri postopek.

4. 2 .2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 2. 2022 – KD POŠKODOVANJE TUJE STVARI IN KRŠENJE SODNE PREPOVEDI
PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o KD poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bivši partner oškodovanke s silo telesa in z neznanim predmetom poškodoval vozilo oškodovanke in s tem kršil še sodno prepoved približevanja. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

5. 2. 2022 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno in tako prišel v notranjost, nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 2. 2022 – KD TATVINA ARTIKLOV IZ PRODAJALNE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec odtujil več parfumov in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 395,87 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil okoli 600 litrov goriva in s tem oškodoval pravno osebo za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 2. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila v prometni nesreči samoudeležena voznica osebnega vozila, katera je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1500 EUR. Policisti bodo povzročiteljice prometne nesreče naknadno izdali plačilni nalog.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here