Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7.2. do 13.2.2022)

0
862

7.2.2022
SPUŠČEN PES V SREDNJI VASI
Policisti so bili s strani občana obveščeni o spuščenem psu, ki je napadel njegovega sina in sicer ga je pes odrinil s šapo, pri čemer je padel po tleh povzročil poškodbe na licu in desnem ušesu. Tako so policisti z zbiranjem obvestil izsledili lastnico psa, kateri je bil zaradi neprimernega zavarovanja živali izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

POVOŽENJE DIVJADI
Na AC Koper-Ljubljana je voznik osebnega vozila povozil divjad in poškodoval vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

9.2.2022
INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je kršitelj kar na delovnem mestu verbalno in fizično napadel sodelavko, ki je seveda trezno premislila in se umaknila in dogodek prijavila. Po vseh zbranih obvestilih, bo vročekrvnežu izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDENI REGISTRSKI TABLICI
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prinesel najdeni registrski tablici, ki ju je našel v naselju Poreber. Napisan zapisnik o najdenih predmetih, tablici bosta pa z dopisom poslani na Upravno enoto.

INTERVENCIJA IN NUDENA ASISTENCA
Policisti so posredovali v Bistričici, kjer so pomagali občanu, ki je trpel za bipolarno motnjo, za katero pa ni prejemal ustrezne terapije. Sled česar je razbijal po stanovanju in se ni pomiril, kar je seveda uspelo policistom, ki so nudili asistenco zdravstvenim delavcem pri prevozu na zdravljenje.

10.2.2022
METANJE PETARD
Občanka in njen pes sta na sprehodu doživela neprijazen dogodek s strani dveh mladoletnikov, ki sta ob srečanju odvrgla petardo in s tem dejanjem močno prestrašila ubogega psa, ki je zaradi šoka zbežal v bližnji gozd.
Korajžna prijaviteljica je fantu petarde odvzela in jih izročila policiji, ki so jih proti potrdilu zasegli. Sledi zbiranje obvestil in ukrep.

11.2.2022
TATVINA LESA
Nepridiprav je iz gozda v Zgornjem Tuhinju odtujil pol metra bukovih drv in se odšel gret neznano kam. Občan je s tem dejanjem oškodovan za okoli 50 eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PADEL IZ KAMIONA
Policisti so bili obveščeni o dogodku v Žejah, ko je občan na žago pripeljal les, katerega je razložil. Ob koncu dela, pa je iz neznanega vzroka padel s prikolice na tla in pri tem zadobil lahko telesno poškodbo in sicer udarec v glavo. Policisti o dogodku napišejo uradni zaznamek.

12.2.2022
PREREZANA PNEVMATIKA
Občan je ob prihodu do svojega vozila opazil, da ima na vozilu prerezani obe pnevmatiki, nad katerimi se je znesel zaenkrat še neznani občan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in o dogodku obvestijo pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prinesla denar, ki ga je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Ljubljanski cesti pri Foto Grohar v Kamniku. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

13.2.2022
POMOČ ONEMOGLI OSEBI
Policisti so posredovali v Nevljah, kamor so jih na pomoč poklicali zaskrbljeni sorodniki starejše neodzivne osebe, ki se je nahajala zaklenjena v hiši. Gasilci PGD Kamnik so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjske hiše, kjer je bil najden vidno zmeden občan, ki je bil z ekipo nujne medicinske pomoči odpeljan na zdravljenje. Policisti so na kraju izdali le potrdilo o vstopu v stanovanjsko hišo.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here