Novice iz tabora Calcit Volleyball

0
188

Kamničanke v Kopru potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnji tekmi 20. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale Ankaran s 3:0 (16, 21, 14). Že v sredo, 16. februarja, se bodo ob 20. uri, v svoji športni dvorani v Kamniku v tekmi 21. kroga pomerile z Novo KBM Branikom.

Ankaran – Calcit Volley   0:3 (-16, -21, -14)

Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 60.
Ankaran: Kolbl (L), Kolenc, Pangerc 2, Forštnarič 2, Žnidar 2, Valenčič 10, Cerovac 3, Petranovič 3, Lovšin 7, Kaker 6. Trener: Sebastijan Mikša.
Calcit Volley: Pavlović Mori 3, Špoljarič (L), Mihevc 6, Javornik, Radišković 5, Šiftar 3, Brulec Kostić 9, Lenart, Boisa, Janežič (L), Charuk 13, Sillah 15, Zorman 1, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

V letošnji sezoni so se Ankarančanke in Kamničanke pomerile trikrat, vendar smo enkrat v prvenstvu, ko so v Kopru s 3:1 zmagale odbojkarice Calcit Volleyja. Preostali dve tekmi sta bili v četrtfinalu pokala Slovenije, obakrat so bile s 3:0 boljše poznejše pokalne prvakinje, ki so z zmago v četrtem medsebojnem dvoboju potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

Kamniške odbojkarice so po dveh zaporednih točkah Lucille Charuk povedle s 5:1, toda tudi prvi polminutni odmor domačega trenerja Sebastijana Mikše ni zaustavil naleta gostij, ki so po treh točkah Fatoumatte Sillah in bloku Katje Mihevc pobegnile na 11:4. Mikša je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki tudi ni spremenil razmerja moči na igrišču, kajti po napaki njegovih varovank je bilo že 19:11 za Calcit Volley. S tremi zaporednimi točkami so se Ankarančanke gostjam še približale na pet točk zaostanka, toda na servis Eve Pavlović Mori so Kamničanke dosegle nove tri točke, pri njihovem vodstvu z 22:14 pa je bil uvodni niz bolj ali manj odločen. Prvo zaključno žogo je izkoristila Andjelka Radišković.

Tudi v drugi niz so bolje vstopile gostujoče odbojkarice, ki so s točko Charuk povedle s 7:3. Toda po dveh zaporednih točkah Tine Kaker, nekdanje igralke Calcit Volleyja, so Ankarančanke svoj zaostanek prepolovile (6:8), z asom Tare Cerovac pa so povedle z 11:10. Po bloku Sare Valenčič, še ene nekdanje igralke Calcit Volleyja, je bilo 15:13 za domačo ekipo, po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa so Kamničanke dosegle tri zaporedne točke, tako da se je za polminutni odmor tokrat odločil Sebastijan Mikša. Tudi po njem so Kamničanke dosegle še dve točki, zadnjo Charuk, pri izidu 17:20 pa je domači trener vzel še svoj drugi polminutni odmor. Z asom Katje Mihevc so Kamničanke prišle do petih zaključnih žog, tretjo je, tako kot v uvodnem nizu, izkoristila Radišković.

Z blokom Charuk, njenim prvim na tekmi, so Kamničanke v tretjem nizu povedle s 3:0, pri zaostanku petih točk (2:7), ko je bila v napadu uspešna Sillah, je Mikša že vzel polminutni odmor. Z blokom Kaker so se Ankarančanke gostjam še približale na dve točki zaostanka, toda na servis Radišković so Kamničanke dosegle šest zaporednih točk, vodstva z 20:12 pa niso več izpustile iz rok. Tekma se je končala z lastno napako domače ekipe.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem, kako smo odigrali tekmo. Igralke so se držale dogovora, tekmo smo dobili brez izgubljenega niza, s tem smo tudi privarčevali nekaj moči za sredino tekmo z Novo KBM Branikom. Res je, da tekma ne bo odločala o ničemer, vendar ni tudi proti Mladosti, pa je bil pristop vseeno pravilen in nekaj podobnega pričakujem v sredo. Tekme z Mariborčankami so vedno nekaj posebnega.«

————————————————————————————————–


Navkljub izgubljenemu nizu Kamničani zanesljivo do zmage

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Črnuče s 3:1 (15, 20, 16, 14). V prihodnjem krogu, v soboto, 19. februarja, bodo Kamničani ob 20. uri, v domači športni dvorani gostili Salonit Anhovo

Črnuče – Calcit Volley  1:3 (-15, 20, -16, -14)

Ljubljana – Dvorana OŠ Maksa Pečarja Ljubljana-Črnuče, gledalcev 50.
Črnuče: Verdinek (L), Mihelčič, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Gornik 4, Bošnjak 15, Sešek 8, Oman 5, Rojnik 10, Slovnik, Jančič 1, Valenčič, Mejal 3. Trener: Jurij Žavbi.
Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Purić 8, Kosmina, Gasparini 18, Klobučar 10, Siirilä 14, Brulec 2, Beravs, Plot (L), Mujanović 2, Pavlović 13. Trener: Matija Pleško.

Pred temi tedni so v Kamniku Črnučani dobili uvodni niz, drugi se je nato končal z zidom 34:32 za Calcit Volley, ki je potem v tretjem in četrtem le zlomil odpor varovancev Jurija Žavbija. Pred tekmo so kamniški odbojkarji tudi izvedeli, da bodo ostali brez zaključnega turnirja v srednjeevropski ligi, saj je Merkur Maribor, ki bi moral v Zagrebu osvojiti vsaj dva niza, izgubil proti Mladosti.

Po daljšem času je v kamniški ekipi spet zaigral njihov kapetan Mitja Gasparini, prav po njegovem bloku pa so gosteje v uvodnem nizu povedli s 5:1. Tudi po polminutnem odmoru Jurija Žavbija so bili Kamničani boljši in z asom Jana Klobučarja domačinom pobegnili na 8:2. Žavbi je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki je njegove varovance vrnil v igro, saj so se z asom Aljaža Gornika približali na tri točke zaostanka (6:9). Vendar so jim Kamničani na servis Danila Pavlovića spet pobegnili, tokrat že za sedem točk (14:7), do konca niza pa so svojo prednost povečali na deset. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegel Klobučar.

Začetek drugega niza je bil bolj izenačen, prvi pa so do dveh točk prednosti (6:4) prišli domači odbojkarji, ko je bil v bloku uspešen Matic Rojnik. Prvič črnuškim na tekmi, Kamničani so v prvem nizu v tem elementu igre dosegli štiri točke. Črnučani so prednost držali do enajste točke, ko je izid z asom spet izenačil Gasparini. Do prvega vodstva v drugem nizu so kamniški odbojkarji prišli z asom Dika Purića (14:13), toda njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti domačini so z asom Rojnika spet prišli do vodstva (15:14). Matija Pleško se je odločil za svoj prvi polminutni odmor na tekmi, zelo hitro pa je posegel tudi po drugem, kajti po dveh zaporednih asih Primoža Mejala so Črnučani vodili z 19:16, ob vrnitvi na igrišče že z 20:16. Visoko prednost so domači odbojkarji ohranili do konca niza, njihovo drugo zaključno žogo pa je izkoristil Jurij Oman.

V tretji niz so spet bolje vstopili kamniški odbojkarji, ki so na servis Jana Brulca in bloku Tommija Siirilä povedli s 6:1, po že drugem polminutnem odmoru domačega trenerja pa že s 7:1. Za novo najvišje vodstvo Calcit Volleyja v tretjem nizu je poskrbel Purić (10:3). Niz je bil dokončno odločen po dveh zaporednih blokih gostov, najprej Siirilä, za katerega je bil to peti blok na tekmi, nato še Pavlovića, Kamničani pa so vodili že s 17:8. Visoko vodstvo ni uspavalo kamniške ekipe, ki je do vodstva z 2:1 v nizih prišla po napaki Črnučanov na servisu.

Tudi četrti niz se je začel podobno kot prvi in tretji, z visokim vodstvom Kamničanov, ki so na servis Klobučarja domačinom pobegnili za šest točk (7:1). Čeprav je Žaubi vzel še svoj drugi polminutni odmor, to ni zaustavilo razigranih gostov, ki so svojo prednost vztrajno večali. Tekma je bila bolj ali manj odločena po dveh asih Brulca (16:7), še bolj pa po sedmem bloku Siirilä – skupaj je Calcit Volley imel 14 blokov -, ko je bilo na semaforju že 19:8 za Calcit Volley. Zmago Kamničanov je potrdil Nik Mujanović.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Sicer smo vedeli, da so Mariborčani izgubili v Zagrebu, vendar to na našo igro ni vplivalo. Z izjemo drugega niza, ko smo padli na sprejemu, smo do zmage prišli na prepričljiv način. V že omenjenem drugem nizu so domačini zelo dobro servirali, in ko so si priigrali razliko, jih je bilo težko uloviti. Drugače pa smo zelo korektno odigrali tekmo, naredili smo veliko blokov, predvsem se je izkazal Siirilä, ki si zasluži vse pohvale. Ne smemo pozabiti, da so Črnučani v letošnji sezoni spravili v težave tudi ACH, premagale Panvito Pomgrad, pa prejšnjo soboto so navkljub porazu z 0:3 pošteno namučili Salonit Anhovo.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo